Вести:

петак, 28. новембар 2014.

Двери- Отворено писмо Мили Алечковић… И пратећи коментар фбр уредника М. Новаковића

петак, 28. новембар 2014. | КМ новине 0

Званичан став Покрета Двери поводом последњег иступа у јавности Миле Алечковић и аналитички осврт на то саопштење.

...

Покрет Двери се захваљује Мили Алечковић на вишегодишњој сарадњи у заједничкој борби против Тадићеве, Дачићеве и Вучићеве власти.

Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају право на сопствено мишљење. То што се понекад разилазимо у одабиру тактике којом се треба супротставити актуелној власти, не значи да се разликујемо у циљу: да ова власт мора пасти како би дошло до целовитог преображаја Србије.

Сматрамо неумесним да се те разлике у приступима износе у јавност, а не најпре у слободној размени мисли и аргумената унутар Покрета. Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају српски родољуби међусобно него актуелна власт. Овде нема места за сујете и надгорњавања, већ треба да се такмичимо у што већој опозиционој патриотској сарадњи против ове власти.

Разумемо и подржавамо социјалну револуционарност Миле Алечковић која је потребна нашем друштву, дубоко уверени да ћемо наставити заједничку борбу против ове власти у једној или више колона. Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.
Још једном изражавамо пуну захвалност Мили Алечковић за све што је учинила за Покрет Двери.

Инфо служба Покрета Двери


ИЗДВОЈЕНИ КОМЕНТАР
„ПАРТНЕР“- ИЛИ „ДАВЉЕНИК“ КОЈИ ВУЧЕ НА ДНО И „СПАСИОЦА“!?


Хтео бих да укажем на специфичне делове овог саопштења (Двери о „партнерству“ са ДСС) који ми се свиђају: „Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају српски родољуби међусобно него актуелна власт… Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.“…

…Али овде постоји недоследност у примени горњих принципа од стране Потписника овог саопштења. Рецимо ова доња изјава „партнера“ Потписника овог саопштења може такође да се квалификује као „међусобно нападање српских родољуба“:
„Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић рекла је агенцији Бета да Шешељеве изјаве попут оне да се радује што је Зоран Ђинђић убијен не квалификују ту странку за сарадњу с ДСС-ом… На питање о евентуалној сарадњи њиховог потенцијалног коалиционог партнера покрета Двери с радикалима, Рашковић Ивићева је рекла да мисли да ни Двери не би хтеле да сарађују са Шешељем након изјава које је дао.“


…Дакле „партнер“ Потписника овог саопштења, одмах по повратку Хашког победника из Хага, истог напада због наводног вербалног деликта- и потом дисквалификује њега и његову странку из било какве даље сарадње. Али тај „партнер“ иде чак и корак даље, и јавно сугерише да ни Потписник овог саопштења не би требао да сарађује са Хашким победником и његовом странком (што сугерише инфериорни однос „Потписника“ у том „стратешком партнерству“?).
Дакле овде се поставља оправдано питање- Ко у ствари, у овој ситуацији напада ДОКАЗАНЕ србске родољубе и ко их то јавно прозива (где се слажем- да то највише одговара актуелној власти и њиховим налогодавцима)?


И ако свему томе додамо неоспорну чињеницу да је тај исти „партнер“ свом србском народу, у јавно телевизованом наступу, недвосмислено, и „ладно и лежерно“ приписао наводни геноцид над муслиманима у Сребреници, онда се овде поставља друго логично питање- Ко то у ствари подстиче раздор, не само на нашој политичкој сцени, већ и у србском народу?

Нека „стратешка партнерства“ се раскидају, или бар јавно дебатују, и због много безазленијих „преступа“ брзоплетих (можда чак и злонамерних) „партнера“, него што је то јавно приписивање непостојећег геноцида властитом народу, и давање легитимитета нео-усташкој јурисдикцији над Книном (и самим тим и хрватском геноциду и етничком чишћењу србског народа са својих вековних простора)…

И на крају- овакво „партнерство“ је веома дискутабилно и због паушалног и јавног дискредитовања Хашког победника, са кога се још није ни отресла прашина мемљиве хашке ћелије, након 12 година робијања. Који је тамо робијао само зато што му је (НАТО успостављени) Хашки трибунал судио по принципу „Невин - све док се не установи да је Србин“- Док је за то време, тај исти „партнер“ чак и након „испадања“ властите партије из режимске коалиције, наставио лагодни дипломатски живот о трошку свог „геноцидног народа“- да би потом напрасно „васкрснуо“ на србској политичкој сцени у време повратка Хашког победника, са очигледно приоритетним задатком елиминације тог Хашког Победника, не само из самопроглашене (партнерске) „интелектуалне патриотске коалиције“, већ и са србске политичке сцене…

Ако је и од „партнера“, много је…

Миодраг Новаковић



Извор: ФБ Репортер

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине