Čizmić: Studenti da obustave blokadu Filozofskog fakulteta

Tanjug

27. 11. 2014. u 18:08

Predsednik Saveta Filozofskog fakulteta u Beogradu Svetlana Čizmić apelovala je na studente da prihvate poziv Saveta na konstruktivan razgovor i obustave blokadu

BEOGRAD - Predsednik Saveta Filozofskog fakulteta u Beogradu Svetlana Čizmić apelovala je danas još jednom na studente koji tu visokoškolsku ustanovu drže u blokadi već više od mesec dana da prihvate poziv Saveta na konstruktivan razgovor i obustave blokadu.

Ona ih je u saopštenju pozvala i da formiraju svoj tim u kojem bi učešće uzeli student prodekan i predstavnik Studentskog parlamenta.

"U trenutnim okolnostima, zajednički pokušaj da se pronađe prihvatljivo rešenje predstavlja jedini način da se sačuva tekuća školska godina i sačuvaju integritet i dignitet našeg fakulteta, svih studenata i zaposlenih", navodi Čizmić.

Ona je još jednom podvukla spremnost Saveta, a koja je izražena u odluci koja je jednoglasno doneta na vanrednoj sednici 25. novembra da se kroz razgovor sa predstavnicima studenata nađe prihvatljivo rešenje preostalog studentskog zahteva.

Prosvetna inspekcija, inače, danas je bila na Filozofskom fakultetu, ali još uvek ništa nije naložila, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić.

On je ranije dodao da bi školska godina na tom fakultetu mogla da bude prekinuta ukoliko protest potraje.

Studenti okupljeni oko Samoorganizovanog studentskog prokreta drže u blokadi Filozofski fakultet više od mesec dana.

Pročitajte još:
* Blokadu Filozofskog fakulteta rešiće policija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

baba Simana-Joko Ono

27.11.2014. 19:11

Nisam upoznata sa problemom ali milicija nema sta da trazi na fakultetu, to ni slucajno.Bolje smeniti dekana nego tako nesta raditi.

DA...NE

27.11.2014. 22:05

Zar je tako tesko saradjivati sa studentima. Studenti ne traze nista drugo nego ono sto je vazilo do ove godine u vezi sa ESP bodovima, i sto vazi na drugim fakultetima. Ali, neko je ocito resio da Filozofski fakultet bude najskuplji fakultet u Srbiji. Samofinansirajuci placaju oko 130 000 skolarine i da li cete i njima naplacivati jos i prijavu ispita?? To je bezocna pljacka !! Sramota i zalosno!!

Душан Силни

28.11.2014. 15:56

@DA...NE - Из Вашег коментара се види да није добронамеран, а садржи тешке речи. Проблем са бодовима је проблем буџетских студената, односно оних који сматрају да то безусловно могу да буду са свега 48 освојених бодова. Свота за школарину коју сте навели није тачна. Такође, није тачно да самофинансирајући студенти неизоставно плаћају пријаву. Пријаву плаћају сви, али тек након што два пута искористе право на бесплатно полагање (читати: падну). И ја кажем: срамота и жалосно!