Ubicu Ivkovića juri četiri tima, sedmorica privedena

J. J.

27. 11. 2014. u 11:38

Televizija „Džihan“ snimila jednog osumnjičenog dok su ga policajci odvodili u bolnicu. Na pitanje da li je počinio zločin ćutao je

UHAPŠENO je sedam osoba pod sumnjom da su umešane u ubistvo Marka Ivkovića, a turska policija na pragu je da rasvetli slučaj koji se dogodio pre sedam dana uoči košarkaškog duela Galatasaraja i Zvezde u Istanbulu. Kao što je glavni tužilac još u sredu uveče rekao Zoranu Markoviću, srpskom konzulu u Istanbulu, rezultati istrage bi trebalo da budu objavljeni u petak. Samim tim, očekuje se da odmah bude doneta odluka o podizanju optužnice.

U četvrtak se pojavio prvi, necenzurisani snimak jednog od osumnjičenih (nije potvrđeno da je on glavni osumnjičeni), ali to nije sam trenutak hapšenja. Turska televizija Džihan zabeležila je momenat kada je policija dovodila upahšenog navijača Galatasaraja, obučenog u duks sa klupskim obeležjima, u bolnicu na pregled, a pretpostavlja se da su mu uzeti uzorci krvi zbog dalje istrage. Veruje se da nema više od 30 godina.

On je samo jedan od sedmorice uhapšenih u toku velike istrage četiri specijalno oformljena tima turske policije koji broje preko 200 članova. Pregledano je više stotina sati snimaka sigurnosnih kamera i korišćena je specijalna tehnologija kako bi se izoštrila lica u potpunom mraku i dimu od baklji. Pronađen je snimak tragičnog događaja i u utorak uveče je odmah počela akcija privođenja osoba koje su bile u neposrednoj blizini.

Petorica su zadržana u pritvoru i na osnovu njihovih iskaza, u sredu uveče je uhapšen glavni osumnjičeni, a potom i još jedna osoba. Dakle, ukupno sedmorica se vode da su umešani u ubistvo, a prema nekim navodima, svi već imaju dosije.




VUČIĆ: OČEKUJEM DA ĆE UBICE USKORO BITI IZVEDENE PRED LICE PRAVDE

Srbija očekuje da počinioci ubistva navijača iz Srbije Marka Ivkovića uskoro budu izvedeni pred lice pravde, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

On je na konfernciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je razgovarao s turskim ambasadorom Mehmetom Bozajem, da mu je izneo zahteve Srbije da turski nadležni organi završe istragu o ubistvu Marka Ivkovića, te da je Srbija zadovoljna odgovorima turske države.

"Očekujemo da u danima koji su pred nama počinilac ili počinioci budu izvedeni pred lice pravde", zaključio je Vučić.

ANKARA: VEZE TURSKE SA SRBIJOM OSTAĆE JAKE, UPRKOS INCIDENTU


Veze Turske sa Srbijom ostaće jake, uprkos incidentu koji se desio u Istanbulu, izjavio je portparol turskog ministarstva inostranih poslova Tanžu Bilgič, prenosi lokalni dnevnik Hurijet.

Bilgič, koji je na srpskom jeziku uputio saučešće porodici ubijenog navijača Marka Ivkovića, izrazio je nadu da se "ovakvi događaji neće ponoviti".

Zvaničnik turskog ministarstva inostranih poslova pozvao je turske navijače da "pokažu zdrav razum i da budu mirni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

josif

27.11.2014. 12:11

Pa jos su ga obukli u duks Galate,cccc,koji licemeri!Umesto da sada kao glume istragu u kojoj je ukljuceno 200 ljudi trebalo je da grupu Delija saceka 30-tak policajaca otprati ih do hale i smeste u ogradjenom prostoru ili vec ako nisu dali karte da ih vrate na aerodrom i Marko bi bio ziv.Pozz.MKD

Ivan Zgrozeni

27.11.2014. 13:02

Tursks policija je prvo tvrdila da je ubijen tokom medjusobnog sukoba Zvezdinih navijaca.

ZA

27.11.2014. 17:22

@Ivan Zgrozeni - Nije...juče je rečeno da je greška u prevođenju saopštenja....

зокс

27.11.2014. 13:11

Редакцијо,немојте га већ проглашавати убицом,кад је како и Хуријет наводи само осумњичен!Сачекајмо мало шта ће рећи истражни органи!Дај Боже да јесте,али ипак сачекајмо!Будимо људи!

dr.

27.11.2014. 15:32

Čestitam turskoj policiji na efikasnosti i nadam se da će pravda stići onoga koje ubio Marka.