Radikali neće sa Sandom

S. S. R.

26. 11. 2014. u 20:58

Vojislav Šešelj obilazi stranačke odbore i priprema listu mogućih partnera za predstojeće lokalne izbore u Mionici i Lučanima

POSLE povratka Vojislava Šešelja radikali će prvu proveru imati na lokalnim izborima u Mionici i Lučanima u decembru, na koje će izaći samostalno, mada se već nazire sa kojim bi strankama desnice mogli da sarađuju.

U ovom “paketu” nije DSS, jer Šešelj smatra da Sanda Rašković Ivić nije dobar partner. Još osluškuje kako dišu “Dveri” i da li bi se sa njima moglo sarađivati. Ceni nekadašnje uzdanice DSS Slobodana Samardžića i Nenada Popovića koji je sada predsednik Srpske narodne partije. Voleo bi da sarađuje i sa profesorom Kostom Čavoškim.

Posle skoro 12 godina u zatvoru, Šešelj će sutra posetiti odbor SRS u Šapcu, a nastaviće da obilazi i ostale delove Srbije.

- Oseća se da je njegovim dolaskom mnogo toga živnulo. Dobijamo informacije i da raste broj članova SRS. Predsednik će učestvovati u kampanji u Mionici i Lučanima i biće nosilac naše liste - kaže nam funkcioner SRS Vjerica Radeta.

Što se tiče postizbornih koalicija na lokalu, Šešelj je poručio da je saradnja sa svim strankama prihvatljiva, osim ako među njihovim odbornicima nisu ljudi koji su uzeli mandate SRS kada su se otcepili naprednjaci.

Šešeljevim stopama krenuo je i njegov sin Aleksandar. On je predsednik zemunskog odbora radikala i aktivirao se još dok je lider SRS bio zatočen u Sheveningenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

bivsi

26.11.2014. 21:47

I neka se opet ruga svojim (od kojih su mnogi danas bivsi) glasacima tako sto ce da postavi svoju suprugu za kandidata a ne ljude koji su mu bili verni decenijama i radili u stranci, samo da bi na kraju bili ponizeni. Vojvoda klovn ce videti da je njegovo vreme proslo. Molice Sandu na nekim sledecim izborima da joj se pridruzi.

Ratko,Banjaluka-SRS

26.11.2014. 23:14

@bivsi - bivsi,koji si ti bivsi,zasto se ne potpises vlastitim imenom?Voja je ostao Voja,on se ne predaje kao ovi sadasnji,sto prelaze sad u jednu sad u drugu stranku.Vojislav zna sta radi,najpametniji covek n EUROZONI.

igor

27.11.2014. 01:04

@bivsi - Seselj se ponasao malo nadmeno a sad prica mnogo mirnije. Ali i sad i ranije je delovao da ga iskreno interesuje dobrobit Srba. Da li zna da proceni saradnike i da li je u pravu u vezi Sandre videce se.

mijat

27.11.2014. 10:15

Za mene kao patriotu, Sanda nije vodja patriotskog bloka. Dosta mi je toga. Dveri treba da idu sa Seseljom. To osecaju, i to ce da se desi.

Ченга

27.11.2014. 10:15

Nama dverjanima bi bilo bolje da idemo sa Šešeljom, nego sa Sandom on čovek barem zna šta priča. I ne menja mišljenje svakih pet minuta. Kad mi neko kaže da je sanda dobra za vođu oću da se roknem...

zokikv

27.11.2014. 10:21

Seselj je u pravu. Sve sto je valjalo u DSS otislo je. Samo mi nije jasno kako to Dveri ne shvataju i ulaze u neku saradnju sa njima.....

Кецман

27.11.2014. 10:23

Па са Поповићем треба ићи у коалицију, има добру везу са русијом, можда не добру него одличну врхунску везу која може да нам помогне само тако. То је лепа прича и може лепо да се одрази на нас обичне грађане, мени је то ок човек зна шта ради желим им пуно успеха. Шеки паметно каква Санда какав дсс нешто је и ваљао раније али сад су распад система, ја стварно не знам ко гласа за њих, Дверима је десет пута боље да иду са Шешељом него са Сандом. Шеки само рокај паметно радиш...

Сребра

27.11.2014. 10:35

Тако је Војводо, реци ћао дсс-у, хватају се за све, што нису раније ишли у коалицију са нама него сад, маршш... можеш ти сам али било би боље да си са дверима нај бижи смо једни другима.

Pumpa

27.11.2014. 10:40

Smesno. Pa nije valjda dotle doslo da se sa Sandom udruzi u koaliciji? Ne da bi bio promasaj, nego nema gde vise. Ali dobro, vidim da mu ipak i dalje kao opcija stoji Nenad, sto bi mu pretpostavljam i bio pun pogodak.

Bojan

27.11.2014. 10:42

Šešelj je opasan igrač. Ali ume dobro da proceni. Jasno je njemu da od Sande nema ništa u smislu da ona nije neki lider koji može privući dovoljan broj glasača. S druge strane zanimljivo je da svi žele sa Popovićem iako ovaj nije toliko prisutan u medijima kao Sanda. Šešeljeve su procene verovatno da je Popović ozbiljni postojaniji političar s kojim bi on možda mogao ući u koaliciju. Dveri su sad na prekretnici ako definitivno odu sa Sandom postoji mogućnost da izgube dobar deo svojih pristalica

Fofana

27.11.2014. 10:57

Niko nije ni očekivao da će radikali sarađivati sa nekim ko je rekao da je Srebrenica genocidni zločin. Samardžić i Popović jesu neko koga treba poštovati naročito zbog odnosa sa Rusijom i zalaganja za državotvornu politiku.

Vedrana PB

27.11.2014. 12:58

Ceni Samardzica i Popovica, a da li cene oni njega, u smislu nekakve politicke saradnje? Sta ce Popovicu, recimo, teret koji nosi Seselj sa sobom, covek je poslovno uspesan a i ima debelu vezu sa Rusijom, njegovo tek dolazi. Koliko vidim, Seki bi samo da odvoji i privuce ove DSS-ovce nezadovoljne Sandom, staro dobro divide et impera, pa ko nasedne.

Mile Platicevo

27.11.2014. 13:07

Meni nije jasna racunica ovih iz Dveri - sa ovi i Seselj, cak i sa umerenom i ne toliko skupom kampanjom, ulaze u parlament 99 %. A oni i Sanda, sa bilo kakvom kampanjom, jako tesko. Izgleda da bas vole opoziciono delovanje...

vlado pljevlja

27.11.2014. 13:22

Svi oni zajedno (i SRS-ovci i DSS-ovci) bi mogli da ucine napacenoj Srbiji jednu veliku uslugu koju joj je nedavno ucinio onaj drugi Vojislav jer ni jednoj zemlji ne trebaju Sizifi.

Zorica Sid

27.11.2014. 13:27

Realno, i nije lose da Seselj animira glasace desne orijentacije, ovako izadje na izbore 49% biraca, od toga 50% glasa za obecanja, i oni dobiju 100% vlasti. I to se onda zove demokratija. Naravno, manjak je opcija desnog centra, kao sto je DSS bila, a krajnja desnica moze mozda da racuna na prost ulazak u parlament, nista vise od toga. Zato su Seselju simpaticni Popovic i Samardzic, gledano na duze, za par godina, samo takve opcije mogu na vlast.