Izvor: Objava, 26.Nov.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maria Krasilowez, nova generalna direktorka kompanije Tetra Pak® za Jugoistočnu Evropu

Tetra Pak®, svetski lider u rešenjima za preradu i pakovanje hrane, ima novu generalnu direktorku u regionu Jugoistočne Evrope, Mariu Krasilowez (Mariu Krasilovec). Sa velikim liderskim iskustvom sa kojim dolazi na poziciju, nastaviće razvoj poslovanja kompanije širom 14 tržišta Jugoistočne Evrope koja uključuju Srbiju, Grčku, Hrvatsku i Rumuniju.
“Pridružujem se timu Tetra Pak-a za Jugoistočnu Evropu u uzbudljivom trenutku za mene. Radeći blisko sa našim klijentima na prepoznavanju zajedničkih prilika za rast poslovanja, ostajemo posvećeni našim strateškim ciljevima: obezbeđivanju našeg dugoročnog uticaja na tržištu dok kroz inovacije i izvrsnost u pružanju usluga stremimo samom vrhu naše industrije” izjavila je Maria Krasilowez.

Sa više od 22 godine iskustva u prodaji, marketingu, strategiji i inovaciji proizvoda u Severnoj & Južnoj Americi, Evropi, Aziji i Africi, Maria je direktorka sa odličnim rezultatima u kreiranju strateških smernica, pokretanju promena i vođenju multinacionalnih kompanija. Pridružila se kompaniji 2003. godine kao globalna direktorka za Strategiju & Inovacije, a zatim je preuzela poziciju direktorke prodaje za Južnu Evropu. Pre nego što se pridružila Tetra Pak-u za Jugoistočnu Evropu, Maria je vodila kompaniju Tetra Pak u Ukrajini kao generalna direktorka.

Pre Tetra Pak-a, Maria Krasilowez je bila deo tima kompanija PwC Consalting i Eli Lilly Pharmaceuticals. Prethodno radno iskustvo u konsaltingu, u kombinaciji sa njenom poslovnom vizijom i snažnim liderskim veštinama unapredili su razvoj pojedinaca i angažovanje kompanija u kontinuiranom postizanju željenih rezultata.