Vesti

2

Istrazivanje: Šešelj spustio rejting SRS

Autor: SA

Izvor: Tanjug

Istrazivanje: Šešelj spustio rejting SRS

Izvor: Foto: Beta

SRS je, kako se navodi u istraživanju u koje je taj list imao uvid, uoči Šešeljevog povratka imao podršku 3,9 odsto građana, da bi na dan povratka lidera skočio na sedam odsto.

Međutim, posle samo nekoliko radikalnih nastupa u javnosti i izjava poput one da se i dalje raduje ubistvu Zorana Ðinđića, Šešelj je uspeo da SRS spusti na samo 2,3 odsto, što je, kako se navodi, manje i od trenutnog rejtinga Dveri.

Izvor "Informera" iz agencije koja je radila istraživanje, objašnjava da je nagli uspon, a zatim i pad popularnosti SRS najbolji pokazatelj kako jedan političar može da upropasti partiju nepromišljenim delovanjem.

"Radikali su dugo bili ispod cenzusa, ali je to stanje moglo naglo da se promeni. To pokazuje skok na sedam odsto na dan Šešeljevog povratka, no on očigledno nije na najbolji način umeo to da kapitalizuje...Sada su zahvaljujući njemu gori nego što su bili", istakao je sagovornik "Informera".

Direktor agencije "Faktor plusa" Vladimir Pejić smatra da ni eventualni umereniji nastup Vojislava Šešelja ne bi mnogo pomogao radikalima.

"Radikali od njega traže radikalan nastup, ali to više ne prolazi u Srbiji. Cifre ne mogu da bu mnogo drugačije ako uzmemo u obzir to da Šešelj po povratku nije rekao ništa novo i da on realno nema novu politiku", ocenio je Pejić.

Miroslav Šutić iz "Partner konsaltinga" ocenio je da Šešelj ovako bajatom pričom nije mogao da osvoji ni svoje stare pristalice i da je brojka od dva, dva i po procenta realna.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

aleksandar vucic

mozda... ali je smanjio i rejting sns :)

olga

To su istraživanja potrčkala Šešeljovog, a sadašnjeg premijera.U to verovati je smešno. Šešelj ako bude zdrav ulazi u skupštinu sasvim sigurno ima pristalica bar 30 % u Srbiji. U čemu su mu bolji učenici pa da građani ne bi glasali za SRS? kju to politiku naprednu vodi Vučić? Pa sa njim i tomom Srbija toliko ubrzano propada da je to pravo čudo;rasturaju se bukvalno sve institucije ,a od investitora ne znate šta će te koliko hrle da ulažu. Srbiji definitivno nema spasa; ova vlada će vas dokrajčiti.