Grupa H - Porto i Šahtjor u top 16, Bilbao cilja LE

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.11.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Baski pobedili u Ukrajini, ali nemaju šansu za narednu fazu. Ipak sa bodom protiv Belorusa u poslednjem kolu idu u Ligu Evrope.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Pobeda Portoa je praktično Šahtjor i pre ovog meča poslala u top 16, sada im ostaje da se bore za prvo mesto u grupi.

Prvu šansu imali su u 7. minutu, pred Iraizozom je bio Aleks Tešeira, nije uspeo da dovede svoj tim u vođstvo. Bilbao je pripretio preko San Hozea koji je dobro skočio ali nije savladao Pjatova, posle toga je Riko probao, Baski su pokazali zube. Čini se da su bili opasniji, još jednom je San Hoze zahvatio loptu glavom, a Riko i Benat su šutirali takođe prema golu ukrajinskog šampiona. Na kraju prvog poluvremena šutirao je Daglas Košta, nije bilo golova na "Ljvov Areni" posle prvog dela.

Na startu drugog dela, ponovo Daglas Košta, još jednom je Iraizoz bio na mestu. Ukrajinci su pojačali pritisak, probao je Tajson, ali baksijski golman odličan.

I onda šok, treća sreća za San Hozea. Kao da ga nisu ozbiljno shvatili "Rudari", lopta u peterac, neuspela ofsajd zamka, Pjatov tu ništa ne može, Bilbao vodi!

Do kraja su Ukrajinci tražili penal, Balenzijaga je igrao rukom, pokušavali da izjednače rezultat, no za domaće remi ne bi promenio ništa.

Gol iz Ljvova možete videti ovde.

Duel poslednjeg kola izmeđi Portoa i Šahtjora neće značiti ništa, oba tima su u osmini finala, "Zmajevi" će biti prvi, a ako Baskijci ne izgube na svom "Mamesu" od Belorusa, nastaviće takmičenje u Ligi Evrope.

BATE - Porto 0:3
Šahtjor - Bilbao 0:1

Porto 13
Šahtjor 8
Bilbao 4
BATE 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
radovan3
Tuesday, 25.11.2014
23:42

Hvala ti Klatenburg ubi me na kladionici , ono ako nije penal idi sudi Mini maxi ligu !!!!!