Grupa F - Jedan je Leo Mesi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.11.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Barsa i PSŽ su još ranije osigurali plasman u drugu fazu takmičenja, pa je u petom kolu pažnja svih ljubitelja fudbala usmerena na Lea Mesija, koji im nije ostao dužan. Postigao het-trik, oborio Raulov rekord, počeo da postavlja nove, više standarde, ali

Beta/AP Photo/ Philippos Christou
Beta/AP Photo/ Philippos Christou

Povezane vesti

APOEL - Barselona 0-4

Barselona je od samog starta počela da vrši pritisak pred golom Kiprana, golman gostiju je u prvih pet minuta morao dva puta da interveniše posle pokušaja Lea Mesija i Luisa Suareza.

U 20. minutu i Dani Alveš je bio u izglednoj situaciji, ali je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu visoko preko gola.

Tri minuta kasnije, maestralan centaršut Lea Mesija sa desne strane u peterac gde se našao Alba, ali on nije uspeo da se snađe u ulozi napadača, još jedan neprecizan pokušaj.

I konačno, inicijativa i napadi Barselone rezultirali su vodećim golom u 28. minutu. Luis Suarez je primio loptu na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, tom prilikom se majstorski odlobodio svog čuvara, a onda rutinski poslao loptu u suprotni ugao gola domaćih - 0:1!

Bio je ovo prvi pogodak Luisa Suareza u dresu Barselone u Ligi šampiona, ali samo devet minuta kasnije bili smo svedoci istorijskog trenutka!

Ono što smo svi iščekivali od početka meča, Leo Mesi je učinio u 38. minutu, kada je posle udarca Rafinje sa ivice kaznenog prostora, zakačio loptu, malo joj promenio pravac, dovoljno da prevari golmana i postigne svoj rekordni, 72. gol u Ligi šampiona - 0:2!

suarez mesi


Foto: Beta/AP Photo/ Philippos Christou

To je bio rezultat prvog poluvremena, ali se Argentinac tu nije zaustavio
. Naprotiv, u 13. minutu drugog poluvremena, Dani Alveš ga je odlično uposlio u kaznenom prostoru, Mesi je izbio sam ispred golmana APOEL-a, na nekih desetak metara, iskosa sa desne strane i ostalo mu je samo da rutinski pošalje loptu u mrežu - 0:3!

Ni to nije bilo sve! Na ulasku u sam finiš meča, u 88. minutu, barsa je izvela akciju koja je potpuno zbulina odbranu Kiprana, na kraju Pedro za Mesija, a Argentinac iz nepčosredne blizine šalje loptu u mrežu, het-trik za 0:4!

Ukupno 74 gola na svom kontu sada ima Mesi u Ligi šampiona!!!

Sve golove sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

Još dodajmo da su i APOEL i Barsa meč završili sa po jednim igračem manje, zbog dva žuta kartona. Kod domaćih je isključen Amorin u 84, a kod Katalonaca Rafinja u 70. minutu.


PSŽ - Ajaks 3-1

France Champions League Soccer

Foto: Beta/AP Photo/Francois Mori

''Sveci'' su, kao i Barselona još pre ovog kola osigurali plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Ipak, još jedan trijumf nije bio na odmet. PSŽ je bio bolji rival tokom prvog poluvremena, Laveci je u 24. minutu propustio dobru priliku da domeće dovede u vođstvo, ali je golman Silesen dobro intervenisao.

Ipak, čuvar mreže Ajaksa bio je nemoćan devet minuta kasnije, kada su Laveci i Kavani izbegli ofsajd zamku ispred kaznenog prostora, a ovu akciju je na najbolji način realizovao Kavani, za vođstvo PSŽ-a od 1:0.

U nastavku, gosti su u 67. minutu uspeli da izjednače preko Klasena, ali taj njegov gol kao da je samo ''naljutio'' Ibru i drugove.

Dvanaest minuta kasnije Ibrahimović je vratio prednost ''Svecima'', da bi u 83. minutu Kavani svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3-1.

Posle ovakvog epiloga, stanje na tabeli Grupe F izgleda ovako: PSŽ 13, Barselona 12, Ajaks 2, APOEL 1 gol.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke