Goli skok po krovovima Londona

Potrebno je mnogo hrabrosti da skačete preko krovova Londona i još više herca da to radite potpuno goli.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

18:51

Default images

A upravo to su učinili šampion u slobodnom trčanju, koje je jedna forma parkura, Tim Šif i fotograf Dejvid Pol u želji da popularizuju ovaj urbani sport.

U seriji očaravajućih fotografija koje je napravio Pol, Tim Šif skače preko zgrada, preskače balkone i trči u podzemne prolaze i sve to radi potpuno nag.

Ideja za fotografije toga kako nag čovek trči po Londonu došle su kao inspiracija na ostrvu Santorini kada je Tim trčao i Dejvid ga fotografisao. Shvatili su da nešto nedostaje, odnosno nešto je "višak".

Nakon testiranja nagog trčanja u Grčkoj, rešili su da urade seriju fotografija u Londonu. "U Londonu smo napravili bolje fotografije, arhitektura je prosto učinila svoje", objašnjava Šif a piše Independent.

Iako se fotografisanje dešavalo dok je na ulicama Londona bilo na stotine ljudi, Šif kaže kako su uspeli da naprave većinu fotografija tako da ih niko i ne primeti. "Dosta vremena proveli su na krovovima a kada bi pogledali ispod videli bi na hiljade ljudi koji hodaju Ulicom Bond a da niko ne podigne pogled ka nebu", kaže Šif i dodaje: "Uspeli smo sve da uradimo tako da prođe bez nevolja i da nikoga ne uvredimo".

Želja obojice jeste da poboljšaju položaj ove sportske discipline i za nju zainteresuju one koji možda nikada nisu čuli za parkur.

"Dugo već trčimo pa smo želeli da uradimo nešto drugačije, što bi poguralo sport."

"Kada ste goli i trčite, to daje potpuno drugačiji aspekt sportu na jedan neseksualni način", objašnjava on.

Fotografije su dostupne na sajtu Beautiful Crime a procenat od prodaje ide u fond "Fifteen" Džejmija Olivera, koji je Šifov bliski prijatelj, iz koga se finansira obuka za kuvare mladih posrnulih marginalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: