Читај ми!

"Er Srbija" korak bliže letovima za SAD

Delegacije Srbije i SAD postigle su načelnu saglasnost o svim spornim odredbama sporazuma i može se očekivati da se postupak njegovog zaključivanja okonča u kratkom roku, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Delegacija Srbije je na konferenciji u Indoneziji zaključila aranžmane u oblasti vazdušnog saobraćaja sa 12 država, što će "Er Srbiji" omogućiti nove destinacije, saopštio je Direktorat, prenosi Tanjug.

Samo tokom pet dana, od 17. do 21. novembra, koliko je trajala sedma Konferencija o pregovaranju u civilnom vazduhoplovstvu koju je organizovala Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva zajedno sa vazduhoplovnim vlastima Indonezije, državna delegacija Srbije je zaključila 21 dokument sa 12 država.

Usaglašeno je i parafirano devet novih sporazuma o vazdušnom saobraćaju sa devet pratećih dokumenata, a potpisana su i tri memoranduma o razumevanju.

Usaglašeni su i parafirani sporazumi o vazdušnom saobraćaju sa Marokom, Novim Zelandom, Singapurom, Saudijskom Arabijom, Bahreinom, Sejšelima, Republikom Korejom, Jordanom i Omanom, a potpisani su i Memorandumi o razumevanju sa Egiptom, Pakistanom i Vijetnamom.

Na osnovu zaključenih dokumenata "Er Srbija", koja je i izrazila interes da leti ka destinacijama u ovim državama, kao i avio-prevozioci iz ovih zemalja, mogu odmah da započnu sa korišćenjem dogovorenih saobraćajnih prava.

Cilj konferencije na kojoj je učestvovalo 78 delegacija država članica ICAO je da se na jednom mestu, samo u nekoliko dana, pregovara, usaglasi i zaključi što više dokumenta u oblasti vazdušnog saobraćaja, što bi u redovnoj proceduri moglo da traje više godina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво