Analize

Marketinški menadžer najdeficitarnije zanimanje u SAD

Marketinški menadžer najdeficitarnije zanimanje u SAD
Marketinški menadžer najdeficitarnije zanimanje u SAD

VAŠINGTON - Marketinški menadžer, softverski programer i medicinska sestra biće najtraženija zanimanja u 2015. u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u studiji koju je uradila istraživačka kompanija "CareerBuilder", na osnovu ponude i tražnje na tržištu rada.

Listu od 10 zanimanja za koja se otvara više radnih mjesta nego što ima radne snage, i za koje su poslodavci spremni dobro da plate, predvodi marketinški menadžer, koji će ujedno imati i najveću prosječnu godišnju platu od 119.000 dolara.

Na drugoj i trećoj poziciji su softverski programer i medicinska sestra, sa identičnom platom - od 93.000 dolara, prenosi hrvatski Tportal.

Među najdeficitarnijim zanimanjima su i inženjer u industriji (81.000 dolara), sistemski i mrežni administrator (74.000) i veb programer (58.000 dolara).

Zdravstveni menadžer, koji je na sedmom mestu po deficitarnosti, imaće godišnju zaradu od 90.000 dolara, slijedi psihoterapeut s platom od 80.000 dolara.

Devetu i desetu poziciju zauzimaju dječji govorni terapeut, sa godišnjom platom od 70.000 dolara, i menadžer prodaje koji će godišnje zarađivati 106.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije