Bagdatis: Želim povratak u Top 10

Kiparski teniser Markos Bagdatis izjavio je da mu je cilj da se vrati u Top 10 igrača sveta.

Izvor: SO

Ponedeljak, 24.11.2014.

00:17

Default images

Bagdatis ima 29 godina, 2006. godine bio je osmi teniser planete, ali u poslednje dve sezone ima mnogo problema sa povredama.

“Moj ceo život bio je malo borba, malo pronalaženje rešenja. Istovremeno sam i srećan, volim svoj život i uživam u njemu“, rekao je Bagdatis, trenutno 89. teniser sveta.

“Mislim da moje telo može da izdrži još četiri-pet godina igranja. Poslednje dve godine mučili su me zdravstveni problemi i povrede, bilo je teško. Pri kraju ove godine osetio sam se bolje, mislim da mogu sledeću godinu da završim u Top 50, a u budućnosti i da se vratim u Top 10“, dodao je Kipranin.

Markos zna šta je ključ kako bi se vratio na nivo iz svojih najboljih dana.

“Defanzivniji sam igrač nego što sam bio – moram da budem agresivniji i da povratim samopouzdanje. Zbog povrede sam izgubio samopouzdanje, a teško je biti agresivan kada te telo izneverava. Pokušaću da se vrazim u Top 10, to mi je glavni cilj pre povlačenja“.

Bagdatis je zaključio rekavši da je posebno ponosan što je mnogo dece na Kipru počelo da se bavi tenisom zbog njega.

Tokom karijere Bagdatis je osvojio četiri titule, a igrao je i finale Australijan opena 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: