Bangladeš: Hapšenja ekstremista zbog bombaškog napada na premijera

Tanjug

23. 11. 2014. u 11:32

Hapšenje je usledilo u nameri policije da se razračuna sa ekstermistima posle prošlomesečnog bombaškog napada čija je meta bila premijera Šeika Hasina

U Daki su uhapšena četiri pripadnika Džamat ul Mudžahidina, uključujući liderku ženskog krila te zabranjene islamističke ekstremističke organizacije, saopštila je danas bangladeška policija.

"Fatema i tri muškarca su uhapšeni u raciji u Daki i mi smo takođe otkrili ogromnu količinu materijala za pravljenje bombi i eksploziva", potvrdio je portparol policije Monirul Islam na konferenciji za novinare.

Hapšenje je usledilo u nameri policije da se razračuna sa ekstermistima posle prošlomesečnog bombaškog napada čija je meta bila premijera Šeika Hasina, prenela je agencija Rojters.

Pre desetak dana, tim sa glavnim inspektorom indijske Nacionalne istražne agencije za borbu protiv terorizma održao je razgovore sa zvaničnicima Bangladešu u Daki i predao listu 11 osumnjičenih za terorizam koji se kriju u toj zemlji.

Indija je pristala da deli informacije sa Bangladešom o nedavnom eksploziji bombe u Bardhamanu u Zapadnom Bengalu, kada su indijski mediji označili bangladeške ekstremiste kao krivce za napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije