Vesti

0

Tadić osudio pretnje Vekariću

Autor: VS

Izvor: Beta

Tadić osudio pretnje Vekariću

Izvor: Foto: Beta

"Upozoravamo da ovakve pretnje nisu samo ugrožavanje lične bezbednosti Bruna Vekarića, već predstavljaju i ometanje rada Tužilaštva za ratne zločine", navodi se u saopštenju.

Socijaldemokratska stranka ocenila je da je ponašanje poslanika Milovana Drecuna neprimereno.

"Iznoseći besmislene optužbe na račun Vekarića i Tužilaštva za ratne zločine otežava rad tužilaštva, a verbalnom agresijom doprinosi kreiranju atmosfere nasilja. Socijaldemokratska stranka smatra da je ponašanje Drecuna neodgovorno i u ovom slučaju lično motivisano", navodi se u saopštenju.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić zatražio je da nadležni organi sprovedu istragu o ovom slučaju i sankcionišu one koji ugrožavaju bezbednost Bruna Vekarića i onemogućavaju mu da nesmetano obavlja svoju funkciju.

"Bruno Vekarić je jedan od najvećih boraca za uspostavljanje pravnog poretka i vladavine prava u našoj zemlji. Savesnim i odgovornim obavljanjem svog posla, Bruno Vekarić je dao ogroman doprinos u privođenju pravdi i kažnjavanju umešanih u ratne zločine, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i time značajno doprineo procesu pomirenja u regionu", rekao je Tadić, a navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR