70 god. od oslobođenja K. Mitrovice

U Kosovskoj Mitrovici se nizom događaja obeležava 70 godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 23.11.2014.

09:22

Default images

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom 70. godišnjice, da je fašizam proteran oružjem, hrabrošću i silom, ali da je pitanje da li je zaista napustio Kosovo i Metohiju, Evropu i čitav svet.

"Fašizam nije zastava, oznaka na rukavu, knjižica, nijedna armija ili država. Fašizam je shvatanje sveta u kome je dobro i prihvatljivo mrzeti i ubiti, u kome nema pravde, u kome se 'Bože pravde' ne bi ni govorilo, sanjalo ili maštalo", rekao je Vulin na svečanoj akademiji održanoj u Kosovskoj Mitrovici povodom 70. godišnjica oslobođenja od fašizma.

On je dodao da je fašizam i kada se ne zna ko je pobio srpsku decu u Goraždevcu, žeteoce u Starom Gradskom i kada za 1.000 ubijenih Srba postoje samo dve presude, a kada za stotine hiljada proteranih nema mesta u koja bi se vratili.

"Fašizam je kada se puca na povratničke kuće, kada se pale i pljačkaju, kada se 17. marta pale crkve i manastiri koje su preživele hiljadu godina", rekao je Vulin.

Ministar je izjavio da Srbi danas žele samo pravdu Božju, jer se, kako je rekao, u ljudsku ne uzdaju.

"Srbi traže pravdu za svoje postradale, za proterane, pobijene, za sebe. Pravdu koju su drugima uvek davali, samo se skromno, i često neuspešno nadajući da će se pravda i na njih odnositi i da će se istim aršinima meriti i njihov život i svet", rekao je Vulin.

Povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice svečano je otvoren "Mitrovički dvor" i upriličena svečana akademija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: