22. novembar  2014. 21.01  →  23.04 | Izvor: RTV

Drugi dan 10. Kupa tolerancije

ZRENJANIN -

Ovog vikenda, Zrenjanin je domaćin jubilarnog, desetog Kupa tolerancije, a iza osnovaca i srednjoškolaca iz svih vojvođanskih okruga je drugi takmičarski dan.

video icon

Manifestacija koju u okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine, u punom je jeku.

Hala „Medison“ i „Kristalna dvorana“, te sale Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i Zrenjaninske gimnazije, poprišta su takmičenja u stonom tenisu i mešovitoj odbojci za osnovce, a u basketu 3 na 3 i odbojci za momke i devojke iz vojvođanskih srednjih škola.

Želja za pobedom vidno je prisutna kod svih, ali, paralelno sa njom, i ona za upoznavanjem vršnjaka iz drugih sredina.

Bolji od ostalih u konkurenciji mešovite odbojke bili su osnovci iz Kleka i Sremske Mitrovice, dok će se za titulu na desetom Kupu tolerancije boriti srednjoškolci odbojkaši iz Šida i Novog Sada, odbojkašice iz Odžaka i Kule, basketaši iz Apatina i Zrenjanina, a basketašice iz Titela i Sremske Mitrovice.

Sva finala na programu su sutra u 12 časova.