Putinu crni pojas osmi dan u karateu

Tanjug

22. 11. 2014. u 12:51

Ruski predsednik Vladimir Putin osvojio je u karateu crni pojas osmi dan, nekoliko dana nakon što ga je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov optužio da pati od "kompleksa Boga"

Ruski predsednik Vladimir Putin osvojio je u karateu crni pojas osmi dan, nekoliko dana nakon što ga je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov optužio da pati od "kompleksa Boga".

Osmi dan crnog pojasa u karateu tipa kjokušin-kan Putinu dodeljuje Ruski savez kjokušin-kana, a svečano će mu biti uručen u decembru, tokom svetskog prvenstva u ovom sportu, prenosi danas britanski "Dejli mejl".

Kjukošin je stil karatea u kojem učesnici ne nose zaštitnu opremu.

Bivši oficir KGB-a je već velemajstor u tekvondou, pošto je prošle godine osvojio deveti stepen u toj borilačkoj veštini.

Strastveno se zanima i za džudo, koji je počeo da trenira sa 11 godina, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji na vebsajtu Kremlja.

"Džudo vas uči samokotroli, sposobnosti da osetite trenutak, da prepoznate jake i slabe strane protivnika, da stremite ka boljim rezultatima", objašnjava Putin, ističući da su to bitne sposobnosti i veštine svakog političara.

Ruski šef države osvojio je "osmi dan" crnog pojasa u karateu par dana nakon što ga je Gorbačov kritikovao zbog toga što, kako kaže, "za sebe misli da je Bog".

Žaleći se da ga Putin nikada ne konsultuje, Gorbačov (83) je izjavio: "On je počeo da pokazuje simptome iste bolesti od koje sam i ja patio - samouverenosti".

Bivši sovjetski lider upozorio je Putina da ne bi trebalo da ima previsoko mišljenje o sebi jer je "to njega (Gorbačova) uništilo".

Gorbačov je izneo ove kritike nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel, na marginama samita G20 u Brizbejnu, provela četiri sata u razgovorima oči u oči sa Putinom u pokušaju iznalaženja rešenja za situaciju u Ukrajini, sa kojih je izašla vidno iznervirana, navodi "Dejli mejl".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mire

22.11.2014. 13:17

Voleo bih da vidim koja bi to komisija smela da ga obori na polaganju...P.S. Nije mi namera da rusofilima vredjam bozanstvo...

GALEB BIJELIi

22.11.2014. 17:55

@Mire - MIRE- a zamislite da je u Putinu 2m umjesto metra i žilet? Ma tada bi taj rušio planine,jer kako vidimo- i ovako je fizički najjjači na planeti!

Xa Xa Xa

22.11.2014. 22:30

@Mire - Kako su ova dvojica hrabri preko tastature. Hajde sa sve moderatorom na megdan Putinu. Ima da vas spljeska kao Panta pitu.

vita-brevis

22.11.2014. 13:52

Srbija je propustila istorijsku šansu, da Putinu, prilikom boravka u Beogradu, uruči "crni pojas 16. dan" (oktobra)! Mada, mogli su i onih preostalih 15 dana, da mu priznaju avansno!

Hermes

22.11.2014. 14:00

Pa najbolje bi bilo Gorbačova da konsultuje pošto je on postigao visoke rezultate u politici.

Mikiboy

22.11.2014. 18:58

Amerika bi isto prosla u ratu sa Rusijom kao i Obama u mecu sa Putinom.Klasican bi bio.

vlada

23.11.2014. 00:13

Svi vi koji ste umišljeno "veliki", veliki kao Amerika, veliki u ništavilu laži, slepi za terorizam vaših ideologa, teško mi je da vam poželim lepšu budućnost i sreću, kad je sami nećete! A to vam danas amerika nudi! A veličina nije u "visini"! Veličina je u snazi i harizmi, koja piše pozitivnu istoriju! Crni pojas je simbolika za slobodan svet i svetlu budućnost! Doduše, u mnoge glave to "ne ide"!

Hello Putty

24.11.2014. 14:46

Iduce godine dobit ce crni pojas 365. dan, a prestupne 366. dan. Jadno i smesno.

Јабре

25.11.2014. 02:29

@Hello Putty - Бар неће добити Нобелову награду за мир и почети 7 ратова :)