Pretnje smrću zameniku tužioca za ratne zločine

Pretnje smrću i optužbe za veleizdaju neće sprečiti odlučnost Tužilaštva za ratne zločine da privede pravdi počinioce najtežih ratnih zločina, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Pretnje smrću i optužbe za veleizdaju neće sprečiti odlučnost Tužilaštva za ratne zločine da privede pravdi počinioce najtežih ratnih zločina, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo za ratne zločine izražava zabrinutost zbog teških optužbi za navodnu veleizdaju tužioca Vladimira Vukčevića i pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici. U saradnji sa nadležnim organima Tužilaštvo utvrđuje odakle stižu ove poruke, navedeno je u saopštenju.

"Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne zločine vodi poslanik i predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovan Drecun stvorila je atmosferu linča sa ciljem da se konačno onemogući rad Tužilaštva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić, "Mediji", navode u Tužilaštvu.

"U interesu je naše zemlje uspostavljanje vladavine prava kroz postupanje u predmetima protiv počinilaca ratnih zločina, u cilju stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Srbije u procesu evropskih integracija, o čemu svedoče ohrabrujuće ocene Evropske komisije o napretku u aktivnostima Tužilaštva u 2014. godini", stoji u saopstenju Tužilaštva za ratne zločine.

  • Никола НС

    23.11.2014 09:08
    Слажем се
    Али Бруно Векарић. Осведочени издајник. Неко ко својим радом и одлукама подржава геноцид над Србима. Исто каоп и онај Вукчевић што се 'вата испод стола са оним Брамарцом, или како се већ зове.Место му је у затвору,на присилном раду. Само поред наведених, никако не би требало заборавити, Тадића, Ђиласа, Чанка, Пајтића, Чеду Јовановића... има гамади.
  • 22.11.2014 16:41
    Vučić, Nikolić, Dačić, Šešelj, Drecun, atentati, pretnje smrću... Srećan povratak u devedesete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija