KO OD POLITIČARA SLAVI ARANĐELOVDAN? Čeda, Koštunica i Karadžić pale sveće i kandilo u čast ovog sveca!

Aranđelovdan je druga po broju svečara u Srbiji, a Telegraf vam donosi priču o tome ko od političara slavi ovog sveca kao svoju, a ne stranačku krsnu slavu

  • 3

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva slave Sabor svetog arhangela Mihaila ili Aranđelovdan. Po brojnosti svečara, Aranđelovdan je na drugom mestu slava kod Srba, iza Nikoljdana, a od srpskih političara ovom svecu se mole lider LDP-a Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica i haški optuženik Radovan Karadžić.

Po broju ljudi koji slave Aranđelovdan ova slava zauzima drugo mesto u Srbiji, odmah iza Svetog Nikole, a veoma je slavljena i među srpskim političarima, pa tako sveću i kandilo u čast Svetog arhangela Mihaila pale Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica i haši optuženik i bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić.

Kako Telegraf.rs saznaje lider LDP-a Čedomir Jovanović slavu proslavlja skromno u krugu porodice, kao i nekadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica.

I dok ovi političari pale sveću i lome slavski kolač u krugu porodice, haški optuženik Radovan Karadžić će i ovaj Aranđelovdan proslaviti u Tribunalu u Hagu.

PROČITAJTE KOJIM SVECIMA ZA GLASOVE SE MOLE SRPSKE POLITIČKE PARTIJE!

SVE O NARODNIM VEROVANJIMA I OBIČAJIMA NA ARANĐELOVDAN PROČITAJTE OVDE!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegrino

    21. novembar 2014 | 15:58

    Sretna slava svima ko slavi.

  • killluminati

    21. novembar 2014 | 16:27

    to je privatna stvar svakog pojedinca, ovo je glupost, vecina njih glumi nazalost jer ocukuju da ce biti bolji prihvaceni medju narodom

  • vojnik Srbin kasarna moraca pg 1993/94

    21. novembar 2014 | 15:13

    I Dzo bagerista !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA