Finale Dejvis kupa na programu je od danas do nedelje u Lilu između Francuske i Švajcarske, ali glavna tema nije ko ima veće šanse da se domogne „salatare“ već sukob između Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke koji datira od prošle nedelje sa Mastersa u Londonu, kada je žena drugog reketa sveta dobacivala u polufinalu njegovom protivniku.

Novinari od kada su doputovali u Lil prate svaki njihov korak, nagađajući da li Federer na prvi trening nije došao zbog povrede leđa koju je zadobio u Londonu ili Vavrinke, ali su se na konferenciji za medije pojavili zajedno.

– Ispala je velika stvar od svega toga, ali za nas – to je stvarno jedno obično ništa. Utrošili smo samo pet minuta na taj razgovor – rekao je Vavrinka, čiji je tim trenirao bez Federera, koji je isprobavao teren sam sa trenerom.

Program u petak počinje u 14.00 duelom Conge i Vavrinke, potom sledi meč između Monfisa i Federera. Dan kasnije na programu je dubl od 15.30 u sastavu Beneto/Gaske – Kjudineli/Lamer, a poslednjeg dana od 13.00 počinju singl mečevi Conga – Federer i Monfis – Vavrinka.

Zanimljivo je da je „salatara“ jedini trofej koji nedostaju 33-godišnjem Federeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari