Najnovije vesti
Vesti Politika
Obradović: O strankama u Vladi odlučuju SNS i Vučić

Obradović: O strankama u Vladi odlučuju SNS i Vučić

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović, izjavio je večeras u Jagodini da odluku o učešću stranaka u Vladi donose naprednjaci i premijer Aleksandar Vučić.

354184_zarko-obradovic-02rasfoto-emil-conkic
354184_zarko-obradovic-02rasfoto-emil-conkic

"Čuli ste poslednjih dana stav Vučića o našem učešću", dodao je Obradović.

"Ušli smo u Vladu i preuzeli odgovornost u onome što Vlada radi i koje odluke donosi i na SNS je da kaže šta misli i o našem radu i o našem učešću u Vladi. Dakle, o pitanju učešca u Vladi odluku donosi SNS i gospodin Vučić", kaže Obradović.

On je dodao da u mnoge priče, "praksa je pokazala", ne treba verovati.

Vlada čini sve, štrajk najviše pogađa decu

Žarko Obradović izjavio je da Vlada čini sve što može da obrazovni sistem funkcioniše i dodao da će deca imati najviše štete od skraćenja časova zbog štrajka prosvetnih radnika.

"Šteta je što prosvetni radnici štrajkuju, jer skraćenje časova nije dobro, jednostavno za 30 minuta se ne može obraditi sve gradivo za koje je potrebno 45 minuta i deca će tu imati najviše štete", rekao je Obradović novinarima.

Vlada, mislim, radi sve što može da obezbedi novčana sredstava da bi mogao sistem da funkcioniše, dodao je Obradović, koji je u svojstvu zamenika predsednika SPS prisustovao sednici Gradske konferencije te stranke u Jagodini.

Bilo bi dobro kada bi bilo više novca, ali ga nema, "prema tome, ovo su mere koje su ogranične, imaju svoj vek trajanja i deo su nečega što ne pogađa samo prosvetu, već ceo javni sektor", kaže Obradović.