Štrajk u vranjskom zdravstvu 5. novembra

Lokalne vesti - Petak 31.10.2014 - 13:46

Vranje - Štrajk upozorenja u vranjskom zdravstvu za 5. novembar najavili su predstavnici Okružnog odbora sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Pčinjskog okruga.

Oni odlučuju: Sindikat zdravstva za Pčinjski okrug Oni odlučuju: Sindikat zdravstva za Pčinjski okrug

Mile Stanković, predsednik Okružnog odbora sindikata rekao je da su se reprezentativni sindikati okupili da još jednom ukažu na nezadovoljstvo zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti povodom ekonomskih mera Vlade koje, kako kaže, neće doneti boljitak, već će samo pogoršati položaj zaposlenih.

Sindikalisti traže uvođenje platnih razreda i u javnim preduzećima kao i započinjanje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

- Štrajk organizujemo zbog nezadovoljstva i zato što je “došlo do grla”. Više od 40 odsto ljudi u zdravstvu su ovom odlukom Vlade na minimalcu.

Malo iluzorno, sindikati se bore protiv smanjenja plata iako im je osnovna  uloga da se bore za povećanje plata.

U pregovorima sa Vladom oko smanjenja plata rečeno je da dogovori traju do kraja novembra ida će onda biti donet zakon, a oni su ga doneli ubrzanim tempom – kaže Stanković.

On kaže da je ministar Zlatibor Lončar prihvatio predloge sindikata o platnim razredima i kolektivnim ugovorima tako da će pregovori o tome biti započeti.  

I pored štrajka sindikalisti tvrde da će 5. novembra ispoštovati zakonski minimum rada, hitne službe i osoblje Bolnice Zdravstvenog centra radiće normalno, jer kako kažu u zdravstvu ne može biti totalne obustave rada.

Jedina je dilema  kažu u sindikatu da li će biti okupljanja zdravstvenih radnika na pola sata uz čitanje proglasa ili ne.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: