Nedović ostaje bez ugovora

Golden Stejt Voriorsi objavili su da neće iskoristiti opciju da produže ugovor sa srpskim košarkašem Nemanjom Nedovićem posle ove sezone.

Izvor: JT

Petak, 31.10.2014.

11:25

Default images

Nedović je izabran kao 30. pik na prošlogodišnjem draftu i tada je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu sa timom iz Kalifornije.

Iako je imao solidne partije tokom predsezone, Voriorsima to nije bilo dovoljno da produže saradnju sa Nedovićem, koji će tako sledećeg leta postati slobodni agent. Srpski košarkaš će tako imati priliku da se tokom ove sezone pokaže agentima drugih klubova i pokušati da izbori drugu šansu u najjačoj ligi na svetu.

Pošto su Voriorsi odbili opciju za treću sezonu sa Nedovićem, srpskom košarkašu je tako garantovano 1,15 miliona dolara.

23-godišnji Nedović je, inače, jedini igrač iz aktivnog rostera tima iz Ouklenda koji nije igrao na otvaranju sezone sa Sakramento Kingsima u trijumfu sa 95:77.

Tokom svoje debitantske sezone, Nedović je igrao prosečno 5,9 minuta na 24 utakmica.

Proteklog leta nije se mnogo istakao tokom Letnje lige, a potom je doživeo povredu stopala dok je igrao za reprezentaciju, zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Španiji.

Zbog toga što su odlučili da ne produže saradnju sa Nedovićem po završetku ove sezone, Voriorsi će uštedeti 1,15 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: