Srbin izboden nožem s leđa

I. RADULOVIĆ

31. 10. 2014. u 09:25

Časlava Ilića (35), službenika KPS, maskirani napadač teško povredio u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Časlavljev brat upire prstom u vrh policije u Mitrovici

NEPOZNATI napadač, maskiran kapuljačom i kačketom, napao je u petak ujutru, nešto pre osam sati, u blizini studentskih domova u severnom delu Kosovske Mitrovice, civilnog administrativnog službenika Kosovske policijske službe Časlava Ilića (35) i, sa više uboda nožem, naneo mu povrede u predelu leđa. Ilić je prevezen u Zdravstveni centar u severni deo grada, gde je i operisan, a po rečima dežurnih lekara, povrede koje je zadobio nisu opasne po život. Za napadačem, međutim, policija traga.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, napadač je svoju žrtvu sačekao sakriven između sportskog igrališta i studentskog doma, kuda je Ilić odlazio na posao u policijsku stanicu Sever. Iako je ovaj deo pokriven video-kamerama, koje su zabeležile trenutak kada je Ilić napadnut, nepoznati počinilac nije ustuknuo.

Ispred bolnice u kojoj je smešten, okupili su se ubrzo posle incidenta prijatelji i rodbina. Časlavljev otac Nenad, zaposlen u studentskoj menzi, ispred koje se dogodio napad, izjavio je za „Novosti“ da njegov sin nije dobijao nikakve pretnje i da ne može da zna šta bi eventualno mogao da bude motiv napada.

- Krenuo je na posao, kao i svakog jutra. Ja sam već bio na radnom mestu kada su kolege rekle da je neki dečko napadnut ispred menze. Ubrzo sam saznao da je u pitanju moj sin - govori, sa suzama u očima Nenad Ilić, dodajući „da se nikome nisu zamerili, niti ikome ostali dužni“.

Neposredno posle napada Časlavljev mlađi brat Milan izjavio je novinarima da sumnja da „iza napada na njegovog brata stoji vrh policije regiona Mitrovica Sever“.

Ovakve optužbe odbacio je šef operative za region Sever Željko Bojić koji je naglasio da je „upravo zbog toga zatraženo da istragu o ovom napadu preuzme istražna jedinica za teška krivična dela Glavnog štaba KPS u Prištini“.

POMOĆ

PRIPADNICI Glavnog štaba KPS, koji su izvršili uviđaj, baviće se istragom. Svaka asistencija Regionalne direkcije Sever, kako je rekao Bojić, biće im omogućena. Prema njegovim rečima, „preduzete su sve zakonske radnje za rasvetljavanje ovog slučaja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

draza

31.10.2014. 09:44

To je obracun Srbina protiv Srbina i po Srbiji je svakodnevno po nekolko mrtvih i ranjenih u obracunima Srpskih bandi

Tikov

31.10.2014. 10:43

Niko nezna ko su napadaci na Kosmetu zvanicno nepostoje incidenti nacionalne ili verske mrznje, kada nekada za dve decenije posle paralizacije SAD zbog ogromnog duga od 18 bilione dolara i razlaza amerskih psi u beli svet niko nece ni znati ni moci dokazati da su tu ziveli Nesrbi kao sto je slucaj za doba pre druge polovine 19. veka kada su Englezi izmislili Albaniju.

Anja

31.10.2014. 16:45

A gde su sada Kandic, Biserko i svi drugi u ostalim nevladinim organizacijama, da reaguju, da komentarisu, a ovaj narod ih izdrzava kao i inostrani mentori.

Paradoks

01.11.2014. 14:23

kako da doskočiš srbinu nego u mraku sa leđa, i to ako imaš sreće, eeeee, uvek tako, i u politici, državi, ekonomiji pa i na nivou običnih ljudi. kad će doći trenutak da se na svim poljima bar branimo prsa u prsa