DAVITELJ: Duško Vujošević, ludak ili pedagog
Foto: Sasa Pavlic

Trener Partizana podelio javnost

DAVITELJ: Duško Vujošević, ludak ili pedagog

Košarka -
Radmila Grujičić smatra da Vujošević sprovodi mobing i da mu treba pomoć, dok deda napadnutog košarkaša pozdravlja njegov potez

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević nastavlja po starom običaju da se fizički obračunava sa svojim igračima.Nakon što je preksinoć fizički nasrnuo na svog košarkaša Mihajla Andrića, baš kao i prošle godine na Bogdana Bogdanovića, mediji u Srbiji listom su osudili vandalski ispad iskusnog trenera. Zanimljivo je da njegov potez ne nailazi na osudu kod svih naših sagovornika.Psiholog Radmila Grujičić kaže za Kurir da Duško Vujošević previše pada u vatru.- Kod sportista je veoma izražena želja za pobedom, skoro na animalnom nivou, i to se veoma teško kontroliše. Naravno, ne želim da opravdam njegov postupak i on mora hitno, pre svega zbog svog zdravlja, da radi na sebi i da promeni ponašanje - kazala je Radmila Grujičić i dodala:- Ne šalje on ništa drugačiju poruku od ostalih ružnih stvari koje se svakodnevno dešavaju u ovoj zemlji. Mi smo konstantno okruženi takvim negativnostima. A što se tiče samih košarkaša, oni su verovatno navikli na njegovo takvo ponašanje. Ljudi se jednostavno prilagođavaju stavu pojedinaca s kojima su u kontaktu. Ovde je reč o mobingu, jer se oni nisu skupili da piju piće, već su profesionalci. On je njima šef i to je čist mobing, kakvog, nažalost, ima u skoro svakom preduzeću.

Snimak obišao planetu... Vujošević nasrće na Andrića
Snimak obišao planetu... Vujošević nasrće na Andrića

Radomir Jojić, rođeni brat babe Bogdana Bogdanovića, ima opravdanje za takve postupke.- Vujošević je vrhunski trener, svoju ekipu smatra svojom porodicom za koju je odgovoran. Njegova reakcija je roditeljska, a oni se često postavljaju na isti način, ne mrzi ih, niti im želi loše. Razlika je u tome što je ova utakmica izložena oku javnosti. Za ono u porodici niko i ne zna. Vujošević je više pomogao Bogdanu Bogdanoviću nego što mu je odmogao - kazao je Jojić.

OGLASIO SE TRENER PARTIZANA Vujoševiću ponovo novinari kriviŠTO NISTE BRANILI OLJU BEĆKOVIĆTrener Partizana Duško Vujošević smatra da se prevelika buka digla zbog toga što je uhvatio Mihajla Andrića za vrat.- Vidim da su u medijima više nego zlonamerni i prenaglašeni komentari novinara, koji nisu imali takvu agresivnost, borbenost i moralnu čvrstinu da zaštite koleginicu iz svog esnafa Olju Bećković kad je zabranjena emisija „Utisak nedelje“ - počeo je Dule i dodao:- Provodim sa ekipom 24 sata i znam šta se dešava, s velikom posvećenošću prema timu i emocijom radim ono što mislim da je ispravno. Ima tu i određenih grešaka, ali mislim da igračima Partizana nije potrebna zaštita takvih novinara koji pokušavaju da neke moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, a takvih ima mnogo na vlasti u ovom trenutku. Ti isti novinari najčešće nemo prelaze preko priča o teškoj ekonomskoj situaciji u klubu.

Niko da se oglasiSRAMOTA INSTITUCIJAUzroke ponašanja Duška Vujoševića treba tražiti i u reakciji svih sportskih institucija u zemlji. Ni ovog puta nije se oglasio Olimpijski komitet, ni Ministarstvo omladine i sporta, ni KSS, baš kao ni Partizan. Sve se opet svelo na pisanje medija, koji će zbog činjenice da ne prećutkuju nasilje opet biti označeni kao krivi što se bave ovim slučajem.

Prvi Andrićev trenerLAJZER: MIHAJLO TO NE ZASLUŽUJEPrvi trener Mihajla Andrića Dušan Lajzer, koji je s njim radio u klubu Kragujevac 96, za košarkaša Partizana ima samo reči hvale:- Trenirao sam ga sedam godina i nikada ni najmanji problem nismo imali. Dobar je momak, kulturan, uvek se javi kad dođe u Kragujevac. Niko ne zaslužuje takav odnos trenera, ne samo Mihajlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track