Lekarski tim iz Srbije pregledao Šešelja

Tanjug

31. 10. 2014. u 00:10

Lekarski tim koji je pregledao Vojislava Šešelja u Hagu bi u petak trebalo da se vrati u Beograd i podnese izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju

Lekarski tim koji je pregledao Vojislava Šešelja u Hagu bi u petak trebalo da se vrati u Beograd i podnese izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju.

Ovo je izjavio predsednik Nacionalnog saveta sa saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je u emisiji "Da možda ne" napomenuo da je timu lekara sa doktorom Milovanom Bojićem na čelu danas u Hagu pokazan snimak Šešeljeve metastaze na jetri.

Lekari će sutra imati i sastanak u Sekretrijatu tribunala a potom će se prema rečima Ljajića, vratiti u Srbiju i podneće izveštaj o zdravstvenom stanju lidera radikala.

"Nakon toga videćemo šta ćemo preduzeti", rekao je Ljajić.

On je napomenuo da troškove puta u Hag lekara iz Srbije koje je izabrao Vojislav Šešelj ovog puta plaća država.

"Prema Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom okrivljeni imaju pravo na pomoć lekara iz Srbije o svom trošku, ali ovog puta te troškove plaćamo mi", rekao je Ljajić.

On je napomenuo da su lekari pregledali i optuženika Gorana Hadžića, jer je i njegovo stanje dosta ozbiljno i najavio da će "izvršiti pritisak da se učini sve da mu se pomogne".

Ljajić je ocenio da nema opravdanja za postupak Tribunala koji Šešelju tokom 12 godina koliko je već u pritvoru ne donosi ni prvostepenu presudu, sa čitavom lepezom izgovora.

On je izrazio očekivanje da će presuda Šešelju biti doneta do juna iduće godine.

Šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić rekao je u istoj emisiji da Šešelj nema odgovarajuću i blagovremenu zdravstvenu zaštitu.

On je kazao da radikali traže da mu se obezbedi odgovarajuća zdravstvena zaštita ili da će u suprotnom 8. novembra otići u Hag da protestuju i traže da Šešelja puste na slobodu.

"Danas mu je hitno potrebna sloboda da dođe kući i da mu se ovde pruži adekvatna zdravstvena zaštita", rekao je Karsić i dodao da je Šešelj nevina osoba.

"Suđenje mu je završeno 12. marta 2012. i ne postoji nijedan razlog za zadržavanje u pritvoru", naveo je Krasić.

On je rekao da su u Haškom tribunalu izveštaj ultrazvuka koji su pokazali Šešelju prekrili belim papirom na mestu na kome je bila napisana dijagnoza.

Krasić je naveo da je Haški tribunal još 2006. tražio od Šešeljeve supruge Jadranke da posle poseta suprugu ne obaveštava javnost o njegovom zdravstevnom stanju, što od drugih nije traženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Petar XXL

31.10.2014. 01:40

Dr Seselj je Americki politicki zatvorenik, koji je pod torturom do smrti.Ne mogu da ga osude jel je svetu dokazao da nikakve krivice nema.Ovi su gori od Turaka, ali svaka imperija se na kraju srusi pa ce i ova.

зокс

31.10.2014. 10:58

@Petar XXL - Петар,па ето сами видите колико им је "јака"та њихова назови демократија када се једнога човека плаше!Паметном довољно!

jovandeka

31.10.2014. 06:22

Ti,RAsime,kao dobra,krava,nadaš mlijeka,pa šutneš nogom i prospeš.Ako ste poslali ekipi,to ste radili desetine puta i MIloševiću,pa nije bila izjava da je po odluci Haškog tribunala da može ekipa iz Srbije,ali na račun okrivljenog.Pa brale,kako svima tako i njemu.Što je ovo potrebno naglašavati,da pokažeš koliko ste velikodušni.Ne bi vas Šešelj sigurno primio da nije došla voda do poda.Davno ste trebali biti uporni i poslati ekipu, čak više puta i kada se saznalo da je bolestan.

SaleA

31.10.2014. 06:46

I vrapcima je jasno sta radi "slobodni" zapad preko tzv. medjunarodnih institucija kojima slucajno rukovode njihovi ljudi. Namera je da ovakvim postupcima uplase eventualne patriote koji bi se drznuli da im se sutra suprostave, ali su jedno zaboravili. Sto nas vise pritiskaju, mi smo sve jaci, za inat! Glavu dajem, ponos ne dam!

ranko75

31.10.2014. 07:34

Postupanje prema Seselju je demokratsko lice zapada,opasno i podmuklo. Razrusenu,barem jednu zgradu vojske u toku bombardovanja treba ostaviti i na njoj napisati "demokratsko lice Amerike" i voditi decu jos iz osnovne skole da vide,pa neka ameri znju plodove svoga zlocinackog ponasanja.

sumi

31.10.2014. 08:53

Kakvu mi drzava imamo da dozvoljava da mimo shih prava zadrzavaju ovog coveka u zatvoru. Srbija ne brani svoje gradjane !!! Hvala ti majko Srbijo sto rodi izrode koji ce ti glave doci !

Goca

31.10.2014. 09:10

Pod hitno nabaviti i transplantirati jetru gospodinu Seselju o trosku drzave ,kako bi mu se spasao zivot.Toliko valjda moze da izdvoji drzava,kada daje novac od 1 milion evra za kauciju pojedinih kabadahija.

bratic

31.10.2014. 10:29

@ - Drzava treba da reaguje ipak je srpski drzavljanin ali sticem utisak da se ovi na vlasti plase

VukSan

31.10.2014. 11:13

Covek je po svoj prilici dugorocno trovan u malim dozama i to je nazalost dalo rezultate... Valjda ce mu neko cudo pomoci u bespomocnoj situaciji. Njegov nastup mi je svojevremeno bio pregrub, ali je cinjenica da je zrtva politickog suda i njegova sudbina ide Srbiji na obraz.

Luka Lesinar

31.10.2014. 12:56

Da li ste ci ljudi normalni sa takvim izjavama? Da drzava donira jetru zaboga.

Kraljevic Marko

31.10.2014. 13:00

Drzi se Vojvodo,sto tebe vise muce mi smo jaci (ne svi naravno)a osvetice te neko nekad a znamo i ko je kriv za tvoju golgotu!!zivela Srbija !!!

seljak LA

01.11.2014. 09:07

Gospodine Vucicu i Gospodine Nikolicu jeste li culi za onu narodnu.On vas hlebom vi njega kamenom.Napravio je od vas ljude.

Borka

02.11.2014. 00:25

Svedoci iz celog Sveta vide Vlada Srbije direktno uskracuje coveku medicinsku negu , I direktno oduzima oravo na zivot I oravo na lecenje namerno odugivlaci drzeci ga u zatvoru sa metstazaom.Nigde u Svetu be pistoji Vlada koja bi ovako sebi dozvolika da cei Svet vidi kako uskracuje zdrastvenu negu sa bla, bla, epp, uzivo, morbidni direktno svaki minut u fazi metastaze bez intenzivne nege ! Predsednik Srbije ostavlha drzavljanina Srbihe, svog kuma da crkava u metastazi, cak I posle haskog obaves