Selaković: Deo advokata želi ustavni haos u Srbiji
Foto: Kurir Štampano

Ministar pravde kritikuje branioce

Selaković: Deo advokata želi ustavni haos u Srbiji

Društvo -
Ministr je optužio pojedine ljude iz vrha Advokatske komore da su direktno instrumentalizovani od Miroslava Miškovića ali i DS

BEOGRAD - Tajkuni i politikanti stoje iza glavnih organizatora advokatskog štrajka, a njihov cilj je da sruše Vladu, premijera Aleksandra Vučića i da stvore ustavni haos i bezakonje u zemlji, a tako nešto im neće proći, poručio je ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je optužio pojedine ljude iz vrha Advokatske komore da su direktno instrumentalizovani od Miroslava Miškovića ali i DS.

Od samog početka cilj grupe koja predvodi štrajk jeste ustavni haos, ističe Selaković.

"Nekima odgovara Srbija kao Eldorado u kome mogu da rade sve. Kao što su radili. Da postavljaju i smenjuju vlade i ministre, da ucenjuju, privode, saslušavaju. To više ne mogu! Zato se bore za pozicije i imovinu koju su stekli pljačkom Srbije", rekao je ministar.

Svedoci smo politikantsko-tajkunske sprege, napominje Selaković.

"Miroslav Mišković je pre nekoliko dana na svojoj latifundiji u Čelarevu okupio desetine ambasadora uticajnih zemalja. Šta mislite zašto? Da bi otišli na berbu jabuka? Njegov cilj je da ne bude osuđen i to tako što će da destabilizuje državu, dovede do ustavnog haosa i napadne na Vladu, koja je prva posle više od dve decenije počela dubinske reforme i uvođenje reda", naglasio je Selaković.

Na političku pozadinu ukazuje i to što je prvi zahtev za njegovu ostavku, 29. avgusta, stigao iz UO Advokatske komore Vojvodine, na čijem čelu je Srđan Sikimić, savetnik predsednika DS i Vlade AP Vojvodine, rekao je on.

"Pa da li mislite da onaj ko želi zaista da pronađe rešenje i bori se za dobro svoje profesije, pregovarača diskvalifikuje pre samih pregovora?!", zapitao je ministar.

Prema Selakovićevim rečima, nije tajna da je Mišković angažovao najaču američku lobističku kuću, a zašto su iza njega stale diplomate, to morate njih da pitate.

"Verovatno zbog recidiva iz prošlih vremena, kada je Srbija samo izigravala državu. Danas vraćamo prerogative države i na tom putu ćemo opstati", naglašava Selaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track