Vatra progutala dvoje mališana

M. ROGAČ

30. 10. 2014. u 12:32

U pančevačkom trošnom naselju Mali Rit u požaru stradali Anastasija (2) I Kristijan (5) Jovanović. Deca se ugušila. Majka Viktorija, koja je u trenutku nesereće otišla po sekiru, privedena

STRAVIČNA tragedija u romskom naselju Mali rit u Pančevu! U požaru koji je izbio oko 11.00 nastradalo je dvoje dece - Anastasija (2) i Kristijan Jovanović (5). Prema prvim nalazima istrage, mališani su se ugušili u dimu, a vatrena stihija buknula je dok su bili sami u kući. Majku stradale dece Viktoriju Jovanović (34) privela je pančevačka policija na saslušanje.

Kako „Novosti“ saznaju, komšije Jankovića prve su primetile da dim kulja iz trošne kuće. Potrčali su odmah da pronađu Viktoriju, koja je u tom trenutku bila kod svoje majke da uzme sekiru, kako bi nasekla drva. Zajedno su razbili prozore, ušli u kuću i izvukli mališane, ali, nažalost, bilo je prekasno.

- Plamen je bio veliki, ništa nisam videla od dima - kroz suze govori Viktorija, dok se drži za zavijenu ruku koju je povredila dok je pokušavala da spase decu. - Bila sam kod majke da uzmem sekiru. Hladno je i htela sam da nasečem drva da se ugrejemo. Peć je ujutru samo kratko radila. Znaju svi koliko sam se mučila, sama sam ih gajila.

Viktorijina sestričina Aleksandra M. jedna je od prvih koji su priskočili u pomoć. U šoku, jedva je uspela da izgovori nekoliko reči.

- Ušli smo u kuću, prvo smo našli Kristijana - očajna je Aleksandra. - Dala sam mu vode, pokušali smo da mu pomognemo, ali on nije bio živ.

Baka nastradalih mališana Evica Grajlinger potvrđuje priču svoje ćerke. Zajedno su bile, kaže, kada su čule dozivanje suseda.

- Držala sam mrtve unuke na rukama. Kristijan, sreća moja, napunio bi šest godina u februaru - priča Evica.

Za svoju ćerku ona kaže da ima psihičkih problema, kao i da ima još šestoro dece, koja su smeštena u domove za nezbrinutu decu i hraniteljske porodice. Ona tvrdi da joj nije poznato ko je otac dece.


ISTRAGA

ZAMENIK tužioca Osnovnog tužilaštva u Pančevu Goran Medaković potvrdio je „Novostima“ da se zapalio krevet i da na deci nije bilo tragova povreda.

- Najverovatnije se radi o trovanju ugljen-monoksidom. Majka je privedena i tek će biti odlučeno o nastavku eventualnog krivičnog postupka - rekao je Medaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

gradjanin

30.10.2014. 15:05

U pitanju je divlje, romsko naselje na periferiji Panceva. U svakom slucaju velika tragedija. Gospodi spasi i sohrani.

Невидљива ватра

30.10.2014. 21:14

Уопште није било никаквог пожара. Неко није слушао изјаву ватрогасаца, који једноставно нису нашли ништа што би требало гасити. И шта сада?

Nena

31.10.2014. 00:46

Jadna deca,nesrecnici mali!Majka,baba, ni suzu ne pustaju kao da je rec o stenadi!Zasto joj ne uzese decu nadlezni?Ovakvim zenama zabraniti da radjaju... :(((