• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna zbog hranjenja mačaka?!

Izvor mondo.rs

Eržebet Posa iz Subotice doživela je neprijatnost kada je dobila poziv da zbog "hranjenja mačaka na javnoj površini" da izjavu u Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Očajna Eržebet kaže da više ne zna da li se u ovoj zemlji isplati biti human i da li je zaista trebalo da gleda kako napuštene mačke gladuju, prenosi sajt životinje.rs.

Ona je za ovaj portal objasnila šta je prethodilo pozivu na davanje izjave:

"Oko moje zgrade ima nekoliko maca koje hranim već neko vreme. Jednog jutra tu se našao komunalni policajac koji me je opomenuo da je zabranjeno hranjenje mačaka na javnoj površini. Ja sam mu odgovorila da nemam srca da ih ne hranim i da je žalosno što opominje mene, a ne one koji životinje zlostavljaju i izbacuju na ulicu… To se dogodilo pre mesec, dva i ja sam na to čak i zaboravila iako mi je policajac uzeo ime i adresu. Danas mi se stigao poziv…", priča Eržebet.

Ona dfodaje da su mace koje hrani uhranjene i zdrave, a dve je čak uspela da uz pomoć Udruženja Anima iz Subotice steriliše kako se ne bi stvorila armija novih maca.

"Posude iz kojih jedu nisu razbacane, uvek ih pokupim i operem. Ne ostavljam nikakav nered, ni ja, a ni mačke. Jedu ujutru i uveče, a preko dana se negde igraju, tako da ne znam kome su zasmetale… Nikoga ne diraju, niti kome prilaze…", kaže Eržabet.

Ona je dodala da će na razgovoru na koji pozvana reći da je sramota što se građani koji pomažu zovu na saslušanja, a one koji čine zlo ne kažnjavaju.

"Opštinskom odlukom je zabranjeno hranjenje životinja na javnim površinama, ali to je i protivzakonito i protivustavno, kako sam pročitala. Ta odluka je već tri puta bila pred Ustavnim sudom i proglašavana nezakonitom", tvrdi ova Subotičanka u izjavi za životinje.rs.

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

40

LEPO JE BITI HUMAN ALI MACKA NE ZNA DA NE TREBA DA ULAZI U ZGRADU KAKO BI JOJ OSOBA KOJA JE HRANI DALA JOS . NASA KOMSINICA GODINAMA HRANI MACKE OKO ZGRAE ALI ONE SE SETAJU OD PODRUMA DO POTKROVLJA LEZE PO OTIRACIMA VRSE NUZDU A AKO NEKO OSTAVI KESU SA SMECEM ISPRED VRATA OTPATKE CE NACI RAZBACANE. ZGRADA NAM LICI NA CIRKUS . NIKO NE BRANI NIKOME DA DRZI LJUBIMCE U STANU ALI DA TO NE UZNEMIRAVA NIKOGA

ID27

Nema nista lose zaista u hranjenju zivotinja ali tu istu ocekuj uvek tu na istom mestu da je nadjes i sutra. Imam neprijatno iskustvo sa komsijama jer su im psi(njih 4) koje uzgred moja majka hrani a usidrili se tu oko mog placa, poklali nekoliko kokosaka. Prekjuce mi je komsija dosao na vrata i rekao samo ''samo da vas pozdavim- 4 kokoske su mi zaklali vasi psi''.Pravio sam se blesav da ne znam o cemu prica, a onda kada je otisao vikao sam na majku jer ako nemas u planu da ih drzis za sebe, ne hrani i dovodi sebi pred prag!

NBG

Gospođa slobodno može da udomi te mačke, a ne da ih hrani na ulici. Ako hoće da ih hrani na ulici neka izvoli meni i svim drugim građanima da nadoknadi štetu koje te "nevine" životinje prouzrokuju. Da li je gospođa spremna da plati farbanje komšijskih automobila koji sigurno imaju dosta oštećenja farbe od tih mačaka? Da li je gospođa spremna da ide i čisti izmet i sve ostalo za tim mačkama? Mislim da nije i zato treba da bude kažnjena. Puna podrška vlastima. Kamo sreće da se ovo sprovodi svuda, a ne da se ovde opet sve izvrće...

special image