Batinali dečaka zbog 250 evra!

Lj. T.

29. 10. 2014. u 22:02

Drama u knjaževačkom selu Minićevu, meštani N. P. i P. B. satima zlostavljali tinejdžera. Učenik sve prijavio policiji. Nasilnicima zbog štrajka advokata nije određen pritvor

MALOLETNIK, star nepunih 17 godina, doživeo je u seoskoj kafani u knjaževačkom selu Minićevo pravu torturu! Njega su, kako „Novosti“ saznaju dvojica meštana tog sela N. P. (49) i P. B. (40), u lokalnom bircuzu, zbog navodnog duga od 250 evra puna dva sata tukli i mučili. Incident je tinejdžer prijavio policiji, koja je ubrzo privela nasilnike, ali su se oni, zbog štrajka advokata obreli na slobodi.

Sve je, kako je našem listu potvrđeno iz istrage, počelo pre četiri dana kada su N. P. i P. B. dečaka namamili u kafanu, gde su ga iza zatvorenih vrata puna dva časa tukli i uz pretnje da „će mu pobiti sve živo, a njega unakaziti i ubiti od batina“, tražili da im da 250 evra. Momak je, ipak na kraju, pod batinama i pretnjama i, u strahu za život popustio i zatražio od nasilnika da mu daju nekoliko dana da im donese novac.

- Dvojica meštana Minićeva su ga, nakon toga, pustili, uz pretnju da ne sme ništa da kaže policiji. Na izlazu iz kafane udarli su ga još nekoliko puta i ponovili pretnju da ne sme nikome ništa da kaže, ali su mu zapretili da nikom ne sme da o prebijanju zucne, jer će tada biti gotov - kažu u istrazi.

Međutim, on je iz Minićeva otišao pravo u Policijsku stanicu u Knjaževcu i tamo ispričao šta mu se desilo. Organi reda su mu dali 10.000 dinara koje su prethodno obeležili, posle čega su maloletniku u utorak rekli da pozove N. P. i P. B.

Nasilnici su sastanak sa dečakom ugovorili u jednom knjaževačkom kafiću, nakon čega je on otišao u taj lokal i predao im novac. N. P. i P. B. su prebrojali pare i ponovili maloletniku da nikome ne sme ništa da priča. Ali, na izlasku iz kafića, zaustavila ih je policija koja ih je privela i kod njih pronašla obeležene novčanice.

KRIVIČNA PRIJAVA

POLICIJA je protiv N. P. i P. B. podnela krivičnu prijavu zbog iznude. Nasilnici su potom pušteni da se brane sa slobode, jer im, zbog štrajka advokata, nije mogao biti određen branilac po službenoj dužnosti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Jovke

29.10.2014. 22:37

I sad, dok advokati strajkuju, moze ko koga hoce da siluje, prebije, ubije, opljacka, ili diluje drogu gde i kad hoce... ?! Drugim recima: kriminal, narkomanija i trgovina ljudima mogu da cvetaju- niko nece odgovarati ?!

zoran

29.10.2014. 22:44

nerazumem zasto su siledzije pustene na slobodu.......bilo bi logicnije da sede u zatvoru I cekaju da se strajk advokata zavrsi.....

Zoran1

29.10.2014. 22:45

Mozda jwe vreme da se ovaj "strajk advokata" ili bolje receno (nasilje advokata) okonca. Jednom prilikom kada su aero kontroleri u Americi otisli na strajk predesdnik im je dao rok da se vrate na posao ili da budu odpusteni. Mali broj ih se vratio a ostali su ostali bez posla. Posle toga vise nikada nije doslo do strajka kontrolera. Zar su ti advokati nezamenljivi? Dokle ce drzava trpeti terorizam advokata? Niko nije nezamenljiv.

Marko Milosevic

30.10.2014. 01:16

@Zoran1 - da bi bio advokat moras biti clan advokatske komore, ako nisi clan onda ne mozes samostalno da se bavis advokaturom, cak I kao pravnik trebas biti uclanjen da bi jednog dana polagao drzavni ispit I postao advokat I sam. Kao clan advokatske komore srbije moras postovati I njene odluke, tipa ako si clan eu moras postovati eu propise I npr sankcije koje je eu objavila rusiji, Moras I ti da uvedes kao zemlji clanica, svejedno da li to zelis ili ne. Ovde je EU=AKS, a zemlje clanice su advokati.

Zoran1

30.10.2014. 21:21

@Zoran1 - Znaci za Srbiju spasa nema dok god fanaticni globalisti sanjom upravlju i guraju je u EU crnu rupu. :( Narod ipak cuti i trpi svako zlo pa jedino mogu zakljuciti da im se svidja sadasnja situacija.

Tedy

30.10.2014. 00:23

@zoran. najbolje da nam dtzava stavi jaram i ko progovori da mu seku jezik dok nas neki posten drzavnik bicuje koznim bicem. neka menjaju zakon propise, sta god je potrebno da se ovakvi ljudi ostave u pritvoru.

Bili Kid

30.10.2014. 00:54

Ma nemojte molim vas. Advokati krivi. Sudija krimisima odredi jednomesecni pritvor da se puse...a onda obavesti javnost i ministra da ministar mora da resi probleme u pravosudju koje je svojim neznanjem i bahatoscu prouzrokovao.

Nina

30.10.2014. 02:06

Ako "komunalni policajci" batinaju, zavrću ruke i hapse gradjane koji nemaju 73 dinara za autobusku kartu u sred Beograda šta bi tek radili za 250 evra.

bosanac

30.10.2014. 04:00

Pa gdje je sad presednik vlade da naredi ti lopovima hoceli raditi ili napolje svi da vise ne trpi posten narod ali izgleda da nikoga vise nije briga za sirotinju

realno

30.10.2014. 07:17

da su sina od nekog advokata ovako sikanirali odmah bi se neko od advokata nasao da radi.treba nekog advokata ovako da pogodi pa da se vidi sta rade.bedni su od uvek bili,a sto bi bili sada izuzetak.

lala

30.10.2014. 08:26

a odakle dolazi zelenasenje ko pravi takve ugovore ko je taj sto zakon tako dobro poznaje da nisu mozda siledjije toliko obrazovani iza svakog od njih stoji neki advokat koji je u talu ili dobro naplati sastavljanje takvog ugovora naravno neinteresuju ga 250 eura.samo jaci zakoni jake zatvotske kazne mogu ovo zlo da iskorene.doslo vreme da seoski becari reketiraju i to jos decu.na robiju bar deset godina pa kad izadje ako ima mmmma neka opet proba.ali obavezan teski rad za vreme robije

Zoran1

31.10.2014. 02:27

@lala - EU pravila ne dozvoljavaju ozbiljne kazne za kriminalce. Zasto onda prodati politicari Srbije zele u UE iako narod Srbije je protiv toga zla? Naravno doktatori ne pitaju narod.

Glas razuma

31.10.2014. 07:44

Ako im nista nije dugovao, treba ih osuditi na po 10 godina robije. Ako im je dugovao i izbegavao da im vrati pare, treba njega osuditi na robiju a njih pustiti.