Usvojene izmene zakona o sudijama

Nacionalne vesti - Sreda 29.10.2014 - 14:51

Skupština Srbije usvojila je izmene zakona o sudijama i o javnom tužilaštvu koje omogućavaju nosiocima pravosudnih funkcija da rade do 65 godina, bez obzira na staž.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Izmenama Zakona o javnom tužilaštvu zakona uvodena je obaveza da se tužilački pomoćnici koji su položili pravosudni ispit sa najvišom ocenom prime u stalni radni odnos.

Ta mogućnost do sada je važila samo za sudijske pripravnike, pa se zakonskim predlogom sprečava ta vrsta diskriminacije.

Poslanici su usvojili i izmene Zakon o legalizaciji kojim se za još šest meseci produžava rok da gradjani prikupe dodatnu dokumentaciju za legalizaciju objekata.

To se odnosi na gradjane koji su podneli zahteve, ali nisu imali dovoljno vremena da pribave sve što treba kako bi taj posao i završili.

Skupština je potvrdila Ugovor o trgovini naoružanjem kojim se definiše pitanje izvoza, uvoza, tranzita, pretovara i posredovanja, odnosno transfera konvencionalnog naoružanja, kao i Sporazum Srbije i Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: