Читај ми!

Bilić: Samo u Beogradu i Splitu se peva i kada se gubi

Slaven Bilić pohvalio navijače Partizana i rekao da je takvu podršku video još samo u Splitu. Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je posle poraza od Bešiktaša da su fenomenalni navijači prvi i glavni utisak utakmice 3. kola C grupe Lige Evrope.

Crno-beli su kod kuće u Humskoj ubedljivo izgubili rezultatom 4:0.

"Najjači utisak sa ove utakmice staje u dve reči: navijači Partizana. Način na koji su bodrili i ispratili tim je nešto što je fascinantno. Ponovo su stavili veliku obavezu na naša leđa, da već u Jagodini reagujemo i dobijemo tu utakmicu", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Partizan je kao domaćin u četvrtak uveče izgubio od Bešiktaša sa 4:0 u trećem kolu Grupe C Lige Evropa.

"Bešiktaš je u ovom trenutku prejak za nas. Imali smo periode dobre igre, propustili izrazitu šansu, a oni su kažnjavali svaku našu grešku. To je izrazito kvalitetan tim. Najjači utisak je da je Partizan pokazao da u Beogradu može da se igra evropska utakmica i da se ponaša gospodski, čak i u teškim momentima, kada ubedljivo gubi", kazao je Nikolić.

On je naveo da postoje objektivni razlozi za loš rezultat, kao što su nedavno odigran "večiti" derbi protiv Crvene zvezde, odsustvo određenih igrača i fizičko stanje bitnih fudbalera.

"Partizan je jako dobro igrao sa dva 17-godišnjaka i jednim 18-godišnjakom u timu. Ovo je velika škola za njih. Namerno smo odmorili Sašu Ilića, kao i Nikolu Drinčića i Danka Lazovića u finišu utakmice", rekao je trener crno-belih.

Partizan ima jedan bod, tri manje od Asterasa, a četiri od Totenhema i Bešiktaša.

"Ništa se nije promenilo, Totenhem i Bešiktaš su i dalje favoriti, a da bi ova druga dva tima mogla da se uključe u takmičenje, moraju da se poklope mnoge stvari. Ipak, Totenhem i Bešiktaš ostaju favoriti za prva dva mesta u grupi", rekao je Nikolić.

Trener fudbalera Bešiktaša Slaven Bilić bio je veoma zadovoljan posle pobede nad Partizanom istakavši da je njegov tim odigrao na vrhunskom nivou.

"Kako smo igrali, mislim da bi večeras pale i mnogo jače ekipe. Srećni smo zbog pobede, mnogi će reći da je bilo lako, ali činjenica je da smo odigrali odlično. Rano smo postigli gol i dominirali tokom celog meča. Drago mi je zbog trijumfa, znali smo da je gostovanje Partizanu težak ispit, ali smatram da smo zasluženo pobedili i nadam se da ćemo u ovakvom ritmu ići i u završnici sezone", izjavio je Bilić na konferenciji za medije posle meča u Humskoj.

Hrvatski stručnjak bio je impresioniran domaćim navijačima, istakavši da je atmosferu u kojoj publika podržava svoj tim uprkos ubedljivom porazu video samo u Splitu.

Bilić je naveo da nije promenio mišljenje o ekipi Partizana i da i dalje smatra da je to izuzetno talentovan sastav.

"Rekao sam igračima Partizana da za 15 dana u Istanbulu može da bude drugačija situacija. Moraju da dignu glavu. Glavni problem ovde na Balkanu je što ekipe ne mogu da vežu dve psihički i fizički naporne utakmice, što je slučaj sa Partizanom posle dobijenog domaćeg derbija", zaključio je Bilić.

Partizan i Bešiktaš ponovo se sastaju 6. novembra u Istanbulu, u utakmici 4. kola Lige Evrope.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво