Odbornik Jedinstvene Srbije drogu krio u frižideru!

Lj. T.

24. 10. 2014. u 21:55

Kako je uhapšen Goran Vukadinović: Radio sa „ekstazijem“. Pitao inspektore da li znaju ko je on. Praćen mesecima

DA li vi znate da sam ja odbornik? Zapitao je ovo policijace odbornik u SO Bor Goran Vukadinović, predsednik Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije, u trenutku kada su mu inspektori pokazali nalog za pretres, zbog sumnje da neovlašćeno proizvodi i stavlja u promet opojne droge. Kada mu je odgovoreno da kao odbornik nema imunitet, ipak je pristao da otvori vrata svog stana.

Prema saznanjima „Novosti“, policija je već izvesno vreme sumnjala da se Vukadinović bavi preprodajom narkotika, a ovo privođenje je u četvrtak bila glavna tema u gradu bakra. Vukadinovića su pripadnici Odeljenja kriminalističke policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, u sredu sačekali kod njegovog automobila i, kada se odbornik JS pojavio, prišli mu, i pokazali nalog za pretres.

- Nakon detaljnog pretresa, u frižideru je pronađena kesa u kojoj je bilo 370 tableta sintetičke droge „ekstazi“. Pronađeno je i nešto više od 400 grama biljne materije, za koju se pretpostavlja da je marihuana. Droga je, sumnjamo, bila namenjena daljoj prodaji - navode u istrazi.

Protiv Vukadinovića je podneta prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, posle čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Po isteku tog roka, predsednik borskog odbora JS biće izveden pred sudiju.

Inače, Vukadinović je u lokalni parlament ušao još 2010. godine i to kao odbornik Srpske napredne stranke. Međutim, posle izvesnog vremena, napustio je SNS i obznanio da je prešao u Ujedinjenu seljačku stranku, dok je na sednicama lokalnog parlamenta bio u odborničkom klubu SPS-PUPS-JS.

Deo narkotika pronađen kod Vukadinovića

Nakon raspuštanja lokalnog parlameta, Vukadinović je izabran za predsednika OO JS. I, kao predstavnik te stranke, nakon vanrednih lokalnih izbora marta ove godine, u koaliciji sa SPS i PUPS ponovo postao odbornik u SO Bor.


PROBLEMI POZNATIH SA NARKOTICIMA

* DRAMSKA spisateljica Biljana Srbljanović uhapšena je 1. decembra 2011. godine nakon što je kupila kokain od dilera. Ona je inspektorima priznala da je dva puta kupila ovaj narkotik. Pretila joj je kazna zatvora do tri godine, ali se nagodila sa tužilaštvom. Tako je umesto krivičnog gonjenja platila 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

* GLUMAC Viktor Savić osuđen je novčano na 60.000 dinara zbog posedovanja droge, jer je 16. februara 2006. godine na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila kupio 1,30 grama marihuane. U tom trenutku je kod sebe posedovao i 0,48 grama hašiša. On je na sudu rekao kako je prvi put kupio narkotike, a da mu je to bio možda deseti put da ih koristi.

* MUZIČAR Bane Bojović, poznatiji kao Bane Sanšajn, uhapšen je 6. aprila 2014. godine kada je policija kod njega pronašla šest paketića droge „spid“. Ovaj reper je bio optužen i da je nasrnuo na jednog policajca, koji je lakše povređen. Muzičar je nakon toga podneo prijavu protiv službenika MUP, tvrdeći da su oni prekoračili svoja ovlašćenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

po'cetnik

24.10.2014. 23:04

@Бајо Пивљанин - Чеда и некрије,њега штити имунитет.

Karadjordje

25.10.2014. 05:55

iz politike treba eliminisati osecaj moći, a umetnuti osećaj odgovornosti prema zajednici

из главе

25.10.2014. 07:42

све би ја то у рудник на неколико година

Митар

25.10.2014. 12:52

@из главе - Доживотно у рудник.Продавао је деци дрогу.Нажалост олош ће бити пуштен да се брани са слободе и извући се са неком минималном казном.

MILOS

25.10.2014. 16:08

lepo je to ja za 1gram trave idem na robiju 3 godine....a poznate licnosi za pola kile manje vise platice kes i idemoo jovo nanovo lepo ...e pa S.... vas se u drzavu i vas zakon....