U bunkeru ispod Bandićeve vikendice nađeno 200 slika!

J. K.

24. 10. 2014. u 21:03

Pronađen bunker i u vili Ive Sanadera, prepun umetničkih dela velike vrednosti, a u vili bivšeg predsednika Privredne komore Nadana Vidoševića takođe otkriven bunker

AKO išta povezuje bivše premijere, ministre i biznismene, a sada i zagrebačkog gradonačelnika, koji su u Hrvatskoj završili u zatvoru, to je ljubav prema novcu, bunkeri ispod vila i vikendica i umetničke slike!

Ispod vikendice Milana Bandića, policija je pronašla skriveni bunker sa oko dvesta slika, a do sada niko nije ni znao da je moćni zagrebački gradonačelnik kolekcionar umetničkih dela. A pre njegovog, pronađen je bunker i u vili Ive Sanadera, prepun umetničkih dela velike vrednosti, a u vili bivšeg predsednika Privredne komore Nadana Vidoševića takođe je pronađen bunker u kojem su uz slike bili poređani i lovački trofeji, preparirane životinje od kojih je javnost zapamtila belog medveda.

Za razliku od Sanadera i Vidoševića, Bandić je privatno važio za skromnog čoveka, koji poseduje samo stan u Zagrebu, i to ne na nekoj prestižnoj adresi, vikendicu od sedamdesetak kvadrata i kuću u rodnoj Hercegovini. Otkriće slika, među kojima su radovi jednog Ede Murtića, a navodno i nekih starih majstora, potpuno su iznenađenje za mnoge. Očigledno, hobi kolekcionarstva trese hrvatske političare. Kolika je vrednost Bandićeve kolekcije, teško je reći, a treba znati i da je najkvalifikovaniji policijski stručnjak za procenu vrednosti umetničkih dela završio u zatvoru i na sudu, jer je novinama dao snimak Vidoševićevog bunkera.

Istraga tek treba da otkrije šta je u kolekciji Bandić kupovao, a šta je dobio na poklon, jer se često pominju usluge koje je činio pojedinim umetnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Opljackana srpska imovina

24.10.2014. 21:32

To je sve opljackana imovina milion proteranih Srba iz Hrvatske. Oteto je prokleto.

Padje

24.10.2014. 22:48

@Opljackana srpska imovina - Upravo tako su posteni Srbi i Hrvati branili Jugoslaviju i istim rovovima po BIH ovi pljackali sram ih bilo!

GALEB BIJELI

25.10.2014. 10:36

Na brdovitom Balkanu političarima treba ograničiti mandat na 2 godine; osim možda premijera i predsjednika države! Formirati neovisno istražno tijelo(čak i strano) koje će provjeravati njihove novčane transakcije. U protivnome- nikada nećemo na zelenu granu. Razlog; 200 vrhunskih slika ne može se kupiti od plate!

zoranm

26.10.2014. 08:49

Tako su neke umetničke i "plemenite" duše 40-tih godina prošlog veka čitavim kompoziicijama vozova i drugim prevoznim sredstvima dovlačili umetnička dela iz cele evrope i opljačkanih Jevreja u samoj "D" .Ovi potomci ljudi koji su sledili fašizam su dobro naučili lekciju šta valja i kako vidimo dobro se ospkrbili