Linkovi

Medicinska sestra izlečena od ebole


Dr Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i infektivne bolesti, grli Ninu Fam koja je puštena iz bolnice Nacionalnog instituta zdravlja u Betezdi, u Merilendu.
Dr Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i infektivne bolesti, grli Ninu Fam koja je puštena iz bolnice Nacionalnog instituta zdravlja u Betezdi, u Merilendu.

Lekari su saopštili da je Nina Fam, američka medicinska sestra kojoj je ustanovljena ebola, nakon što je brinula o liberijskom pacijentu, izlečena od virusa.

Lekari su saopštili da je američka medicinska sestra kojoj je ustanovljena ebola, nakon što je brinula o liberijskom pacijentu, izlečena od virusa.

Nina Fam, medicinska sestra u bolnici u Dalasu, Teksasu, koja je tretirala prvog pacijenta obolelog od ebole u Sjedinjenim Državama, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da je zahvalna zbog svog oporavka.

Ona je dodala da su jojmisli usmerene ka onima koji se još uvek bore sa virusom, posebno ka koleginici Amber Vilson, koja je takođe inficirana dok je negovala istog pacijenta.

Doktor Entoni Fauči, direktor Centra za zarazne bolesti rekao je da je Nina izlečena od ebole i da je to sada jasno. On je dodao da njoj nije dat ni jedan eksperimentalni lek i istakao da je i dalje nejasno zašto se neki pacijenti zaraženi ebolom oporave, a drugi ne.

On je rekao i da je njena mladost i prethodno dobro zdravlje možda pomoglo da se izbori sa virusom. Nina Fam bi trebalo da se sastane danas posle podne sa američkim predsednikom Barakom Obamom u Beloj Kući pre nego što otputuje kući u Teksas. Bolnica Emori u Atlanti , gde se nalazi Amber Vilson, saopštila je putem Tvitera da se i ona takođe izlečila ali da još nije otpuštena iz bolnice.

Sekretar za zdravstvo Njujorka izjavio je danas da je treći pacijent, doktor Kreg Spenser, u stabilnom zdravstvenom stanju. Spenser, koji je nedavno lečio pacijente zaražene ebolom u Gvineji, juče je postao prva osoba u Njujorku koja je dobila dijagnozu bolesti. Gradonačelnik Bil De Blasio potvrdio je da je se pacijent nalazi u bolnici u izolaciji. Zvaničnici tragaju za osobama koje su možda imale kontakt sa Spenserom pre nego što je on smešten u bolnicu.

XS
SM
MD
LG