Capital.ba

Goldstein: Bolne mjere jedini način za reforme

24.10.2014. / 13:52

svjetska bankaLAZAREVAC, Direktorka kancelarije Svjetske banke za jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein rekla je danas da su pred Srbijom “bolne” ekonomske mjere, ali da je to jedini način da se uspostavi ravnoteža u sistemu i privredi.

“Nema čekanja i reforme moraju da budu sprovedene, od kojih neke kasne nekoliko decenija i čim nešto kasni teže je primjeniti”, rekla je Goldstein novinarima prilikom posjete kopove uglja Kolubara u Lazarevcu.

Ona je ocijenila da su ekonomske reforme, koje vlada Srbije započinje, “ohrabrujuće”.

Prema njenim riječima, ljudi u Srbiji treba da budu svjesni da je fiskalni deficit Srbije i prije majskih poplava bio na zabrinjavajućem nivou, ali da se nakon poplava pogoršao za jedan odsto.

Goldstein je dodala da je privreda Srbije zasnovana trenutno na javnom sektoru i dodala da privatni sektor mora “dodatno da se razvija”, kako bi mladi nakon obrazovanja mogli da nađu posao u privatnom sektoru.

Ona je izrazila očekivanje da će Srbija uskoro potpisati sporazum sa MMF-om i dodala da će Svjetska banka to podržati kroz različite reformske aktivnosti – reformu državnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!