Zaustavljen pohod islamista na Kobane

Tanjug

24. 10. 2014. u 12:38

Zaustavljena je operacija Islamske države (IS) da zauzme sirijski pogranični grad Kobane i kurdski branioci će verovatno biti u stanju da trajno zadrže njihov udar uz pomoć američkih aviona

VAŠINGTON - Zaustavljena je operacija Islamske države (IS) da zauzme sirijski pogranični grad Kobane i kurdski branioci će verovatno biti u stanju da trajno zadrže njihov udar uz pomoć američkih aviona, izjavili su danas američki zvaničnici.

Linije fronta između džihadista IS i kurdskih branioca nije se pomerila više od nedelju dana, tvrde zvaničnici u Vašingtonu.

"Mislim da će kurdski branioci biti u stanju da zadrže (udar)", naveo je jedan neimenovani upućeni zvaničnik Centralne komande SAD, prenela je agencija AFP

Fotoreporter AFP javlja da je bio svedok da džihadisti IS beže od aviona i bombardovanja njihovih položaja u blizini grada Kobane.

Pošto su čuli zvuk borbenih aviona, džihadisti su bežali niz brdo Tilsehir, zapadno od opkoljenog Kobanea, da se sakriju u rovove koje su najverovatnije iskopali kurdski borci, prenosi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije