Najnovije vesti
Kultura Vesti
Ljiljana Stjepanović oduševila publiku u Vranju

Ljiljana Stjepanović oduševila publiku u Vranju

Publiku u Vranju drugog festivalskog dana oduševila je u sredu uveče predstava irskog pisca Martina Makdona „Lepotica Linejna“,koju su u koprodukciji izveli glumci ART Teme iz Beograda i kruševačkog pozorišta.

527961_vranje-19-predstava-lepotica-linejna-foto-v-pesic
527961_vranje-19-predstava-lepotica-linejna-foto-v-pesic
Scena iz predstave "Lepotica Linejna"
Scena iz predstave "Lepotica Linejna"

U glavnoj ulozi drame o devojci koja nema sreće sa posesivnom majkom u zabitom kraju Irske briljirali su u glavnim rolama glumice Ljiljana Stjepanović i Jelena Stojkovac.

U predstavi su igrali i glumci Dejan Tončić Nikola Rakić.

Na repertoaru 34.“Borinih pozorišnih dana“ u Sali Doma vojske u Vranju 23.oktobra uveče je komad „Kabare Nušić“ u izvođenju glumačkog ansambla teatra „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Glumci beogradskog Ateljea 212 u petak će izvesti predstavu “Mizeri”.Poslednjeg festivalskog dana ,25.oktobra uveče,na sceni Doma vojske komadom Borisava Stankovića “Tašana” premijerno će se predstaviti glumište grada domaćina.

Dosadašnje dve predstave bile su izuzetno posećene, a glumci su pozdravljeni i nagrađeni salvama aplauza. Za najvažniji pozorišni festival na jugu Srbije Ministarstvo za kulturu izdvojilo je svega 500.000 dinara. Čak za million dinara manje nego prošle godine.