Samsung stao uz radnicu: Ne tolerišemo nasilje, sprovešćemo temeljnu istragu!

Novosti online

23. 10. 2014. u 17:01

Sprovodimo potpunu i temeljnu istragu ovog pitanja i to nam je najveći prioritet, kao i saradnja sa nadležnim institucijama, rečeno nam je u Samsungu

"Sprovodimo potpunu i temeljnu istragu ovog pitanja i to nam je najveći prioritet, kao i saradnja sa nadležnim institucijama. Dobrobit zaposlenih je za kompaniju Samsung od izuzetne važnosti, stoga ne tolerišemo upotrebu nasilnog ili pretećeg ponašanja", rečeno nam je iz kompanije Samsung povodom toga da je direktor firme prebio radnicu.

Nesvakidašnje nasilje dogodilo se u sredu ujutru u korejskoj firmi "Samsung", sa sedištem na Novom Beogradu - jedan od direktora firme prebio je radnicu M.M. na sastanku i naneo joj lakše telesne povrede, uz ozbiljan psihički nemir. Povod za brutalno šamaranje je, kako upućeni tvrde, bilo to što radnica nije dozvolila da se poslodavac dere na nju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Marx

23.10.2014. 17:56

nije ovo jedini slučaj kad su pitamju Koreanci kao poslodavci... setite se pre izvesnog vremena žalbe radnika u koreanskoj firmi Jura na jugu Srbije kako ih poslodavci udaraju šakom u leđa, štipkaju žene u pogonima isl.

dax

23.10.2014. 20:14

@Marx - To sto si upravo napisao nema veze sa istinom. Moja supruga radi u Juri i sa koreancima nikada nije imala problema. Nokada od njih nije dozivela nista lose ni ona niti neka od njenih koleginica. Sve lose sto da je dozivela dozivela je od nasih ljudi, sefova i direktorcica. Da je tesko i da su malo placeni je tacno, ali za to je kriva drzava.

oštećena

25.10.2014. 02:23

@Marx - Pa meni u Srbiji dadoše po ceni za 1 dinar Samsungova 2 telefona sa nelegalnim softverom. Nisu to Koreanci, nego naša banda koja je ugradila nelegalan softver u dilu sa Telenorom uzeše mi pare. Šta da urade Koreanci u Srbiji kad im naši proturaju Kineske telefone, a gospoda iz Telenora u dilu sa nekim Srbinom ili takvom "radnicom" deli zaradu. Pa oni su ovde došli da zarade, a ne da ih naši kradu, a nas u zdrav mozak . Njih su Srbi naučili kako se krade. Kome ja da se žalim na naše lopove?

Jerr

23.10.2014. 17:59

U zemlji gde je izglasan zakon koji privatne poslodavce tretira kao BELE MEDVEDE,ovo sta se desilo nije cudo,jer iz licnog iskustva, gorkog, ponizavajuceg,imam traumu,a to je da sam po povratku sa trudnickog dobila otkaz!Otkaz!Inspekcjija rada je izvrsila nadzor,utvrdila da je sve u redu i da poslodavac ima prvo da da otkaz,jer u nasem zakonu porodilje nemaju nikakvu zastitu!Prosto receno,ako poslodavac napise da mu se od danas ne svidjaju vase oci,to je dovoljno,cak i za sud da bude razlog!!

kecman

23.10.2014. 18:05

Lepo da se svi slozimo i da ne kupimp niti jedan samsung proizvod,dok se direktor ne smeni,pojavi na sudu... stanimo uz nesretnu radnicu,zenu,majku,neciju..zamislite sebe,da se to vama dogodilo..nekome od vasih..a nije iskljuceno..ako se ne sasece u korrenu,nastavice se..

Goran

23.10.2014. 20:12

@kecman - Sutra kupujem telefon, naravno Samsungov. Toliko o slogi u Srbiji. Tvoj komentar je smesan kao i tih 13 tacaka u jednoj jedinoj recenici. Postoje organi koji se bave tim slucajem a ne preki sud internet tastatura ratnika.

ljutko

23.10.2014. 18:09

Azijata pod hitno proterati(posle zatvorske i novčane kazne), a samsungu inspekcija deeebelu kaznu.Ovo je Evropa i to da im bude jasno !!! Kući,pa nek rade šta hoće.Da je na nekog mog digao ruku danas ne bi bio žut-nego modar !!!!!

Nezaposlena

23.10.2014. 18:38

Kakva temeljna istraga?Pod hitno avionska karta za Koreju i obeštecenje za radnicu!

borisav

23.10.2014. 18:56

Imali smo Zakon o radu a sad imamo Zakon o eksploataciji radnika.Imali smo socijalizam koji smo unistili a sad imamo kapitalizam i to je to. Amin. Zakon o sprecavanju zlostavljanja na radu Zakon o radu sve je to kod nas mrtvo slovo na papiru.Kapital je zakon iznad zakona kome se sada klanjamo.To je nase novo bozanstvo a dali ce da bude i spas videcemo.

Aleksandar

23.10.2014. 19:54

@borisav - @ borisav: SAD, Kanada, zemlje EU, Australija i druge su sve kapitalisticke i nije mi poznato da je neko od direktora u duzem vremenskom periodu unazad fizicki napao radnike. O cemu vi pricate? Da je socijalizam valjao, jos bismo ga imali. Nismo ga unistili mi, urusio se sam. Pricate o kapitalizmu. Pa nije danasnji kapitalizam isti kao onaj od pre 200 godina. Proputujte malo i videcete da je u kapitalistickim zemljama ovako nesto nedopustivo. To sto mi imamo "divlji" kapitalizam, to je drugo.

Dragan

23.10.2014. 22:15

pre 20 godina jedna grupa " demokrata " je pocela da vice na sav glas hocemo demokratiju hocemo demokratiju naivan Narod se polakoumio na obecanja da ce ziveti kao nemci a sad kukate . dobili ste sta ste trazili. priznajte sebi to i krenite iz pocetka.

Zoran1

24.10.2014. 20:15

@Dragan - U svetu danas a posebno u Srbiji ne vlada demokratija vec plutokratija. Prica se puno o nekoj toboznoj demokratiji ali danas nigde u svetu demokratija ne vlada. Demokratija u pravom smislu reci je samo postojala za kratko vreme u Atini kada je Atina bila malecki gradic. Danas postoje neki demokratski procesi ali demokratija ni slucajno. Plutokratija koja se naziva "demokratijom" bojim se da svetu nece doneti dobrostanje.

Владо

23.10.2014. 23:18

Ма види ти БАЈУ а што недође мене да шамара, баш си фрајер када на девојку дижеш руку, а јој да сам ја њој муж или дечко па кичму бих ти изломио за такав посао неби ни знао шта те је снашло пријатељу, а пољубио би ми палицу и зубе би ти сасуо у грло. Молим вас да прикажете овај коментар, пошто такви мушкарци нису то, они су или геј популација или неки искомплексирани лудаци...

Dragance Milanče

23.10.2014. 23:26

Bila jednom jedna zemlja! A onda je došla demokratija....i sada se na svakoga deru!

Zoran1

24.10.2014. 05:01

Ma da "temeljita istraga" tako da se dokaze da je radnica napala direktora i on se jadan jedva odbranio kao. Nego kupi svedoke i hitno uzmi najbolji tim advokata kojega mozes naci.