Imlek ima dovoljno mleka za Rusiju

Kompanija Imlek raspolaže sa dovoljnim količinama mleka kojima može da zadovolji sklopljene poslovne aranžmane sa firmama iz Ruske federacije i Evropske unije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

15:19

Default images

Direktor sirovinskog sektora ove kompanije Goran Stoparić je u izjavi novinarima, na poljoprivrednom forumu "Hrana za Evropu" u Subotici, naglasio je da se u Evropsku uniju i Rusku federaciju može izvesti jedino mleko sa registrovanih farmi, koje ispunjava određenje hemijske i mikrobiološke karakteristike.

Stoparić je ocenio da "Srbija raspolaže sa dovoljnim količinama bele tečnosti kravljeg porekla, ali nema dovoljno mleka".

Komentarišući mogućnost smanjenja premija za mleko, Stoparić je naglasio da to nije dobro, kao što nije dobar ni sam sistem premija za mleko jer se favorizuje količina, a ne kvalitet.

Promenom koncepta plaćanja premija, po njegovom viđenju, moglo bi se postići i forsiranje kvaliteta, ali da farmeri dobiju dobre iznose premija i cenu po litri mleka, ali i uštede u budžetu.

U ovom trenutku, podvukao je Stoparić, ni jednoj mlekari u Srbiji ne odgovara smanjenje premija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: