23. oktobar  2014. 08.39  →  13.51 | Izvor: FoNet

Bojić vodi lekarski tim za Šešelja

BEOGRAD -

Tim za odbranu lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja predao je Haškom tribunalu zahtev da ga pregleda grupa srpskih lekara koje sam izabere, kako bi se precizno utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, izjavio je danas zamenik predsednika radikala Nemanja Šarović.

On je, na konferenciji za novinare, najavio i da će SRS u subotu u podne ispred kancelarije Haškog tribunala u Beogradu organizovati prvi u nizu skupova podrške Šešelju, koji je 11,5 godina u pritvoru, u kome je i oboleo, a ne pruža mu se adekvatna zdravstvena nega.

Tim lekara, koji je već oformljen, rekao je Šarović, predvodiće Milovan Bojić, a u Hag će otići tek kad Šešelj dobije rezultate sa PET-skenera, na kojem je pregledan i snimljen.

Do sada se, po pravilu, dešavalo da se detalji o Šešeljevom zdravstvenom stanju kriju i od njega samog, i prethodna dijagnoza je sakrivana od njega samog, što je ne samo presedan, nego i skandal i još jedan dokaz da Tribunal čini sve kako bi ga likvidirao, konstatovao je Krasić.

On je saopštio i da se SRS danas obratila patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i zatražila njegov blagoslov da u svim eparhijama u narednom periodu budu održani molebani za "zdravlje, slobodu i brz povratak Šešelja narodu i porodici".

Šarović je rekao i da dozvola Haškog tribunala za posetu lekarskog tima Šešelju još nije dobijena, a da ne vidi ni razlog zašto policija ne bi dozvolila održavanje protestnog skupa ispred kancelarije Haškog tribunala na Dedinju, jer će to biti mirno okupljanje.

On je poručio da će, ako policija ne dozvoli protest, članovi SRS početi blokadu te kancelarije, pravljenjem "živog zida oko nje".

"Kao što policija pravi blokadu, možemo i mi praviti blokadu od živih ljudi. Dok god bude blokirano lečenje Šešelja, biće i blokade kancelarije Haškog tribunala u Beogradu", rekao je Šarović.

On je najavio i da će SRS organizovati širom Srbije, u dijaspori i u Republici Srpskoj niz protestnih skupova u znak podrške Šešelju, a 8. novembra i ispred sedišta Tribunala u Hagu.

Broj komentara: 3

todor  23. 10. 2014. | 09:13
A nasa Vlada vlada na selektivan nacin prema nekim gradjanima pa u ovom slucaju i prema SESELJU ,MOZDA I SA RAZLOGOM !
Razlog cemo "mozda " jednog dana doznati ........?!
Nikola   23. 10. 2014. | 11:50
staro hrvatsko prezime šešelj... pa da... šešelj hrvat...
BATAN  23. 10. 2014. | 13:20
Neka ide lekarska ekipa u hag da ga pregleda, ali o njegovom trošku. Što bi on imao besplatan lekarsi tretman, a ja kao građanin koji nije mrava zgazio ni prekršajnu kaznu platio moram da plaćam preglede. TO JE DISKRIMINACIJA i sramota. Lično Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak, ali nije poštono prema siromašnim građanima šta će reći ostali mnogobrojni zatvorenici širom naše zemlje koji služe kazne zatvora .