U somborskom pozorištu – muk, Goran Jevtić bez komentara

Fonet

22. 10. 2014. u 16:56

Tužilaštvo ispituje navodnu obljubu maloletnika za koju je osumnjičen Goran Jevtić. Uskoro odluka da li će biti pokrenuta istraga. U somborskom pozorištu – muk

POLICIJA i tužilaštvo u Somboru ispituju slučaj navodne obljube maloletnika, za koju su roditelji dečaka osumnjičili poznataog glumca Gorana Jevtića. Više javno tužilaštvo zatražilo je, kako nam je potvrđeno, od policijske uprave u Somboru da „prikupi obaveštenja povodom privatne prijave“. U odbranu Jevtića juče su stale njegove kolege koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške, a sam glumac nije se oglašavao. Dan ranije, u pojedinim medijima on je odbacio ove optužbe uz tvrdnju da je reč o glupostima.

Policija je, kako saznajemo, obavila više informativnih razgovara, i o preduzetim merama obavestila nadležno tužilaštvo, radi donošenja odluke.

- I policija i tužilaštvo u Sumboru prikupljaju podatke povodom prijave roditelja da je njihov maloletni sin žrtva silovanja, i da je za ono što se, kako se spekuliše, dogodilo u toaletu Narodnog pozorišta početkom jula, odgovoran beogradski glumac Goran Jevtić - navode u istrazi.

O slučaju koji se, navodno, dogodio za vreme festivala „Pozorišni maraton“, niko juče nije želeo detaljenije da govori, a u somborskoj policiji navode da su obavili više informativnih razgovora i da sve analiziraju, kako bi se prikupili svi potrebni podaci.

- Prikupljanje podataka je skoro završeno i narednih dana biće doneta odluka da li će i protiv koga biti pokrenuta istraga - saznajemo u somborskom Višem javnom tužilaštvu.

U Narodnom pozorištu, u čijem se toaletu, po nezvaničnim pričama, dogodio incident, ne žele da govore. Upravnik Mihajlo Nestorović, nedavno imenovan na tu dužnost, veli da nije upoznat sa ovim slučajem, i da ne može da nagađa o spekulacijama. Biljana Keskenović, koja je na čelu Narodnog pozorišta bila u vreme održavanja „Pozorišnog maratona“, takođe nije želela ništa da kaže dok se postupak ne završi.

- Dala sam izjavu u policiji i ostajem pri tome - kratko nam je rekla Keskenovićeva, odbijajući, međutim, da predoči šta je ispričala inspektorima.

Roditelji maloletnika, starijeg od 14 godina, odmah su posle saznanja šta se navodno dogodilo dečaku, kako se spekuliše, policiji podneli krivičnu prijavu, ali su je iz nekog razloga posle nekoliko dana povukli. Zatim je usledio obrt, pa je otac tužilaštvu podneo privatnu krivičnu prijavu protiv glumca.

BEZ KOMENTARA

GORAN Jevtić juče nije odgovarao na naše telefonske pozive. Ostao je nem i na SMS poruku u kojoj smo ga zamolili za komentar celog slučaja.


KOLEGE STALE U ODBRANU

PODRŠKU Jevtiću pružile su juče mnoge poznate ličnosti, među kojim su Bojana Maljević, Dimitrije Vojnov, Kalina Kovačević, Biljana Lukić, Staša Koprivica... Tokom jučerašnjeg dana organizovana je i onlajn peticija zbog navoda o ovom slučaju u nekim medijima.

Udruženja UNS i NUNS juče su kritikovali list „Blic“ za kršenje Kodeksa novinara zbog načina na koji je pisano o ovom slučaju. E. V. N.

PETICIJA KAO PODRŠKA

U znak podrške dramskom umetniku Goranu Jevtiću organizovano je potpisivanje online peticije u kojoj se izražava javni protest zbog teksta, naslova i celokupne redakcijske opreme centralnog članka naslovne strane jednog današnjeg dnevnog.

"Ovaj sramni tekst i još sramnija redakcijska oprema izlaže našeg kolegu, dramskog umetnika Gorana Jevtića, nečovečnom medijskom linču, koji se ne zasniva samo na samom tekstu, već i na nedostatku moderacije u brojnim komentarima na online izdanju ovog članka", navodi se u peticiji, dostavljenoj medijima iz Heartfact fonda.

U peticiji se ističe da je napad na Gorana Jevtića, nažalost, "očigledan primer neetičkog medijskog izveštavanja, u kome se dnevni listovi sve otvorenije kršeći svaku normu civilizovanog ponašanja, utrkuju u gnusnim naslovima i ambivalentnim tekstovima koji navode čitaoce na moralnu paniku, samo sa jednim jedinim ciljem - ostvarivanjem većeg profita".

"Svakome ko se danas zapita, kome se to Goran Jevtić zamerio, ne razume suštinu ovakve medijske manipulacije: naš kolega se nije zamerio nikom, on je naprotiv omiljen, veoma cenjen i ovenčan brojnim nagradama, te je upravo zbog toga i kao takav pogodna meta za tabloidno izivljavanje neutemeljenim novinskim tekstovima u cilju povećanja prodaje i profita", navodi se u peticiji.

Privatna prijava protiv glumca Gorana Jevtića, tereti ga da je navodno obljubio dečaka . Više o tome pročitajte OVDE.

Mi, dole potpisani, odbijamo da živimo u društvu u kome je sve moguće zarad profita, navodi se u peticiji, koju je dosad na sajtu www.thepetitionsite.com potpisalo 470 ljudi, među kojima veliki broj dramskih umetnika i drugih javnih ličnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (60)

Jelena

22.10.2014. 17:25

Zaista neverovatno i cemu peticija? sta ako se utvrdi da je ovaj glumac silovao tog decaka??? Kada drugosrbijanci medijski lincuju nekoga ko nije po njihovoj volji onda je sve to OK,COOL,evropejski..ali,kada se njima nesto slicno desava,a ovde izgleda i ne slucajno onda odmah peticije,potpisi,ljutnja pa se ide dotle da se zabranjuju i komentari koji su kriticki nastrojeni prema ovom glumcu..

vesna

22.10.2014. 18:55

@Jelena - U niciju privatnost ne smemo zadirati,postoji sud koji se time bavi .Blic je prekrsio zakon bez obzira da li je glumac kriv ili nije.

Чедомир Сатрап

23.10.2014. 08:46

@Jelena - У свачију приватност треба да залазимо. То је данас транспарентно, прагматично и пише новине. Мене одушевљава када могу да разголитим нечију приватност.

nastasja

23.10.2014. 09:52

@Jelena - O kakvoj privatnosti govoris?MIslis da je silovanje privatna stvar?, Naravno ne kazem da se dogodilo, ali ni da nije.

frf

22.10.2014. 17:38

Ne razumem cemu peticija kada se radi o cinjenici - privatnoj prijavi protiv Jevtica.Zar mislite da su novine o ovome trebale cutati? Kako uopste mozete stati u neciju odbranu kada prave cinjenice jos uvek nisu poznate ?? Zato sto je glumac.. ?

Cile

22.10.2014. 17:39

Nije etički to što objavljuje Blic, ali je "etički" kako se Jevtić ponašao sa maloletnikom! Vrhunac cinizma i NUNSA i UNSA i potpisnika peticije

Slobodan V

22.10.2014. 17:55

Kakva peticija, sta ako ga je stvarno napao? Sad je bas nekome palo na pamet da ga lazno optuzi...

Spiridon S.

22.10.2014. 17:56

Stanpa nije objavila nista strasno..Radi se o optuzbi roditelja maloletnog decaka..Nadlezni organi treba da ispitaju slucaj i utvrde da li postoji krivicna odgovornost..Svi gradani treba da budu isti pred zakonom,bez izuzetka to vazi i za "dramske umetnike"..Nista licno.Ukoliko se dokaze da je slucaj neosnovan doticnog gospodina treba ostaviti na miru..Sasvim prosto..Ili ce mo se braniti demagogijom..?

Milan

22.10.2014. 18:02

Umesto da se saceka zavrsetak postupka protiv njega i utvrdi dal je il nije napastvovao maloletnika, pise se peticija?!?Kako bi sve bilo ravnopravno, da li postoji i peticija protiv njega?!

Vuk

22.10.2014. 18:06

Užas kako je u Srbiji sve stvar politke i klanova. U čemu je problem? Objavljeno je da je podignuta privatna tužba, šta tu nije tačno? Što bi on bio drugačije tretiran i zaštićen od bilo kojeg drugog? Šta je sa žrtvom? Već preudiciraju da je laž? Ako je nevin ustanoviće policija ali poentu treba staviti na žrtve a ne "poznate" istomišljenike. Ko će dečka od njih da zaštiti od uvreda po netu? I poznati i nastavnici i sveštenici su zloupotrebljavali decu. Ja ne znam šta je bilo kako oni znaju?

Goran

22.10.2014. 18:21

@Vuk - Izvini, probaj da se nađeš na njegovom mestu i da te tuži otac nekog tvog poznanika. Možda je tati krivo što mu je sin gej.

nastasja

22.10.2014. 20:20

@Vuk - Mislis da bi takav otac dopustio da cela Srbija "bruji " o njegovom sinu.., on ne bi ni podnosio tuznbu protiv glumca.

Буцко лазмишља

23.10.2014. 08:42

@Vuk - Данас у Србији, Настасја, ја мислим да би тај отац учинио баш то што ти мислиш да не би.

Prosto ko pasulj

22.10.2014. 18:07

A što lepo Jevtić ne tuži taj list za klevetu i ako su to neistine što je objavljeno, lako može da ga dobije na sudu.

nastasja

22.10.2014. 18:44

@Prosto ko pasulj - Peticiju podrske ne bih potpisala ia jednostavnog razloga NE ZNAM ISTINU:

sozgas

22.10.2014. 19:01

@Prosto ko pasulj - Pa kad je tako, aj mi posalji podatke i sliku da podnesem prijavu protiv tebe, sredicu nekako da izadje i novinski tekst kako si mi obljubio dete, kad je sve "prosto ko pasulj" i "lako mozes da me dobijes na sudu". Poziv vazi i za ostale sa ovako genijalnim razmisljanjem.

Prosto ko pasulj

22.10.2014. 21:59

@Prosto ko pasulj - Ovo što si napisao je čista zamena teza. Ovde se ne radi ko je koga tužio, već o novini koja je to objavila. I peticija nije napisana o podnosiocu tužbe, već o listu koji je to preneo. Kad si toliki genijalac, barem pročitaj u vezi čega je potpisana peticija. Znači ta tužba postoji i nije list napamet preneo tu vest. Kada budeš osnovao novinsku kuću, možemo da razgovaramo o tvom pozivu, pa da vidimo tvoju "genijalnost."

Nobody´s Fool

22.10.2014. 18:23

Očekujem da nam pravosudni organi saopšte samo 2 podatka : 1) da li je seksualnog odnosa sa maloletnikom bilo 2) koliko je godina maloletno lice imalo u trenutku (eventualnog) odnosa Tek nakon ova dva podatka mogu odlučiti hoću li potpisati pomenutu peticiju,ili ću zahtevati istu pravdu za sve (podsećam na slučaj profesorke iz N.Pazara,ali i na priče o potrebi ozakonjenja hemijske kastracije pedofila silovatelja).Niko ne sme biti iznad zakona,ma kako se zvao,ili prezivao !

neodredjena

22.10.2014. 18:41

Poznato je da su novine propale, cenzura u komentarima praktično ne postoji, a ta loša slika zahvata i ove novine. Svaka čast za 470 što su potpisali peticiju, svaka čast kolegama koji su podržali svog kolegu, ali gde su ti ljudi kada se obični građani "razvlače" po novinama? Jesam za to da se promeni način informisanja, uvedu kriterijumi i da počnu da se zapošljavaju školovani novinari a ne nećaci, tetke i strine sa osnovnom školom, ali sam i za to da obični ljudi imaju ista prava kao i poznati

PAXON

22.10.2014. 18:57

Ma da 100% ga je lazno optuzio,po uzoru na Ameriku,tuzis zvijezdu,pa se van suda poravnas,klepis2-3mil......cek,cek problem,to je Srbija i glumci da ne kazem slabo,ali normalno zive....PIH...zasto li ga je optuzio lazno,...,hmmm I sta su to pa novine slagale da bi on mogao da tuzi prenijele su istinu da je doticni tuzen od roditelja maloljetnog lica koje je obljubio,tj. jedino i roditelj,staratelj u tom slucaju moze da tuzi,a ako je kriv onda zatvor pa kukulele

тађа

22.10.2014. 20:10

@PAXON - Ако је крив, правац Забела па парадирање сваког дана.

bubu

23.10.2014. 08:10

@PAXON - Zasto bi ga optuzio lazno? Zato sto ne zeli da prihvati da mu je sin gej, a cest izgovor osoba za koje homofobicni roditelji saznaju da su imali seks sa osobom istog pola je da se radilo o prinudi.

slobodni strelac

23.10.2014. 08:14

@PAXON - Bez obzira na sve gadosti ovog slučaja, obljuba nije silovanje. Koliko sam ja shvatio, ovde je u pitanju protivprirodni blud, a kažnjivo je samo što je klinac maloletnik. Sve ostalo je odobrila vlada Srbije podržavajući održavanje "Parade srama". Ako razumeš Srpski.

Jadranko

23.10.2014. 09:30

@PAXON - Taj koji bi to uradio ne bi docekao da sudjenje pocne. Ja bih sedeo na optuzenickoj klupi. Izasao bih za 3 god. ali cistog obraza

Djekna

22.10.2014. 20:11

A sta bi sa onom ubijenom bebom i bacenom na djubriste? To mene zanima. Izgleda nikoga vise.

miraculix

22.10.2014. 20:13

ovde se radi pre svega o medijskom linchu! na vrlo monstruozni nachin. nije mi jasno kako ce da dokazu svoje optuzbe. verovatno su novinari snimali i po klozetima i samo chuvaju za kasnije kako bi duze uzivali u svojoj profesionalnosti... kada je maloletnik, shto ga ne chuvaju? nek se sluzba za maloletnike iz opshtine brine o njemu, jer roditelji izgleda ne znaju.

drug Čabor

22.10.2014. 21:12

jul, avgust, septembar, oktobar...bas sad ste se setli? meni da je neko silovao dete ne bih cekao toliko duuugo..

Lale

23.10.2014. 00:02

@drug Čabor - A ko kaze da je dete odmah reklo roditeljima? I tebe neko da je silovao ne bi izlazio iz kuce par meseci.

Ко камен на срце да ми је пао

23.10.2014. 08:36

@drug Čabor - Ја верујем Лали. Види се да човек зна кроз шта је прошао.

nastasja

23.10.2014. 11:02

@drug Čabor - Sva su deca drugacija.Mojih prijatelja sin je silovan pre desetak godina, a rekao je roditeljima, tri godine kasnije.SVe je dete nosilo u sebi, svi su primetili promene, vodili ga lekaru. da bi lekar na kraju zakljucio da je u pubertetu i sa su " psihicke promene kod njega drasticne"DEcak to mozda ne bi nikada ni rekao, da nije silovan jedan drugi decak od iste osobe.Tada se mnogo toga saznalo.

Petar

22.10.2014. 23:28

Dame i gospoda dramski umetnici su stali u odbranu svog kolege,izgleda,potpuno svesno prenebregavajući činjenicu da na taj način ne postupaju u skladu s vrednostima za koje se većina potpisanih deklarativno zalaže.Zasmetalo im je to što postoji realna opasnost po jednog njihovog kolegu da se nađe na optuženičkoj klupi,pritom a priori negirajući i samu pomisao da u njihovim redovima postoji neko ko bi mogao učiniti nešto tako nedolično.Međutim,drugosrbijanskim jurišnicima hipokrizija nije strana.

pera

22.10.2014. 23:48

ne kazem da je ova prica istinita, ali mi je bivsa cimerka pricala da joj se drug pozalio da ga je ovaj glumac startovao i trazio broj telefona...prosudite sami...

bubu

23.10.2014. 08:08

@pera - Goran Jevtic je gej i to je legalno. Sme da startuje koga hoce. Medjutim, on nije medijski optuzen da je startovao nekog nego za obljubu. I to na nacin koji je skandalozan, na osnovu krivicne prijave oca, kome je verovatno neprihvatljivo sto mu je sin gej, pa misli da je silovan. Ili mu je to sin rekao kada je ovaj saznao. Dobrovoljan seksualni odnos dve osobe sa osobom koja ima 17 godina je u Srbiji legalan po zakonu.

Milijana

23.10.2014. 13:14

@pera - Startovao ali ne i silovao ....a ti razmisli o razlici izmedju te dve stvari...ti nisi nikada startovao devojku i trazio broj telefona?

Otac Grigorije

23.10.2014. 15:01

@pera - Da, ali ovde je rec o mladjem maloletniku. Pitanje je da li je bilo dobrovoljnog polnog odnosa...

Milijana

23.10.2014. 00:03

Sramota je sta sve rade srpski stampani mediji. Objavljuju nepotvrdjene informacije,neistine. Setimo se svi vesti kako je objavljeno da je Billy Idol odrzao koncert a on je bio otkazan zbog vremena. Dokle ce mediji u ovoj zemlji objavljivati vesti kao "Navodno" i "iz anonimnih izvora"? Ili je bilo ili nije bilo...Ako izvor nema ime onda ni vest nije validna.

Novi Beograd

23.10.2014. 01:58

Voleo bih da je nevin a da ga debelo osude, cisto da svi vide kako je nasoj braci koja robija za ubistvo koje nisu ucinili. Dok nepravda ne pokuca na vasa vrata, svi se pravite pametni. Sloboda za Grobare!

Paxon

23.10.2014. 07:14

Citam komentare i ne mogu da vjerujem da li su neki ljudi normalni?Sto bi neko njega medijski lincovao,jel neki tajkun,bisnismen,politicar,neka bitna licnost?AAAlooooo bre on je glumac,sta da nije nekog nagazio u pozoristu ili zaboravio tekst pa mu se novine svete,ma nemojte molim vas da branite ne odbranjivo!!!Dosta bre vise gluposti pustite policiju neka u ova dva tri dana zavrsi posao pa onda ostavite izvinjavajuce komentare(u ovo zadnje sumnjam)!

Sonja

23.10.2014. 19:09

@Paxon - Prvo se opismeni pa počni da uključuješ mozak pa tek onda piši komentare. P.S. piše se "neodbranjivo"

Mirjana

25.10.2014. 11:45

@Paxon - Dete drago, ako neko ne koristi valjano pravopis, ne mora da znaci da nema mozga, mozda je morao da radi i izdrzava porodicu, pa nije imao vremena za light literaturu, kao sto verujem, da si ti imala :) pre bi osudila ove internet lektore :). Pravi obrazovani intelektualci se nece spustati na nivo lektorisanja internet komentara. Sto naravno, ne znaci da ne treba raditi na sopstvenom opismenjavanju. Kako god, podrska mladom glumcu, uz nadu da su optuzbe neistinite.

Sladjana

26.10.2014. 01:06

@Paxon - A cime se Vi, gospodjo bavite? Lektorisanjem lektorisanog? Mozda taj nije imao vremena da uci pravopis, ali je imao vremena da googla i da komentarise. Podrzavam sve komentare koji se odnose na pravopis. Dobro je sto toga ima, jer smo svi prilicno zaboravili pravopis i srpske, latinicne znake, zahvaljujuci internetu i mobilnim telefonima. Nemam nista protiv da mene neko ispravi. Bicu zahvalna.

Meri

23.10.2014. 09:13

Da li je istina ili ne, neznam, ali objavljivati sliku u novinama osumnjicenog nije uredu sve dok se ne dokaze da je kriv.Ako nije kriv ostaje pecat zauvek.Naravno ako je kriv ,kazniti ga po zakonu.

baki

27.10.2014. 07:13

@Meri - Zašto je sve ovo tek sada dospelo u javnost ako se dogodilo pre 4 meseca? Otac ovog gimnazijaca je policajac ( inače kao mladić takođe problematičnog ponašanja) i on je pretio da će " svojim vezama" u BG rešiti sve ovo. Možda je sve ovo bilo i veliko iznenađenje i za porodicu jer do sada nisu primetili da njihov sin naginje ka osobama istog pola? Mladić je inače lepo građen i lepuškast, sportista, ali problematičnog ponašanja. Teško da bi ga jedan prosečan čovek mogao silovati.

zorro

23.10.2014. 11:22

Ne znam zašto ga zovu kolegom kad je on--ona koleginica..i ne vole oni dečake,oni su visoko moralne i obrazovane osobe ipak su oni članovi nove svetske nacije koja sebe naziva gej bratstvo..pod pokroviteljstvom pederskog lobija Srbije ..

Vladimir

24.10.2014. 00:44

Neverujem da bi neko eto tek tako podneo krivičnu prijavu za takvu stvar. Jer se u slučaju lažnih optužbi krivično odgovara. Pretpostavljam da glumac nije potpuno nevin i da je rano iznositi odbranu i govoriti o nevinosti

Draga

24.10.2014. 17:08

@Vladimir - Zbog takvih kao što ste Vi izmišljeno je lažiranje...usput , ne verujem se piše odvojeno

roditelj

24.10.2014. 18:13

Da li je glumac kriv ili ne ustanoviće(nadam se) istraga,ali roditelji su krivi sigurno i za to ne treba istraga.Da li je samo meni čudno što je maloletno dete noćima pijančilo i obilazilo somborske kafane,sa 2 ili čak 3 puta starijim glumcima.Navodni incident desio se u 4!!! sata izjutra.Pa,pitam se ja gde su tada bili roditelji,kako se nisu pitali gde im je dete u to doba?! Zar nije po srpskom zakonu zabranjeno da maloletnik bude napolju posle ponoći bez roditeljskog nadzora?!

Đoka

25.10.2014. 10:52

Hahahahaha... Najbolji su mi ovi šabani, koji večito na komentarima gde su neka prepucavanja napušuju masu zbog pravopisnih grešaka. Idite prelistajte jos malo gramatiku i pravopis, niste im sve greške pronašli!

nina

25.10.2014. 14:46

Kako smo mi dvolicna nacija.Sada nam se svidja ovaj mladi glumac i mediji su ucinili uzasnu nepravdu njemu.A kada objavljuju neistine o necijoj deci koja su pri tom i maloletna tada nema branilaca.Koliko znam u nasim medijima svi su krivi dok sami ne uspeju da dokazu suprotno i onda ce doziveti demanti na poslednjoj strani uz nejasan tekst.

Sladjana

26.10.2014. 00:58

Prvo se promovicu gej parade, a onda se nadje zrtva. Sta god da se desilo izmedju njih dvojice je u ovom momentu nebitno. Ako decko ima vise od 14 godina znao je jako dobro sta radi i niko ga nije mogao prisiliti, sem ako nije fizicki napadnut, a to se nigde ne pominje. Mnogo je bitnije kako su mediji zapoceli razapinjanje na krst pre bilo kakvih relevantnih cinjenica. To je sramota. Mediji se ponasaju kao lesinari, orlusine koje misle samo na svoje tiraze a ne na stetu koju cine drugima.

baki

27.10.2014. 07:03

@Sladjana - potpuno se saglašavam s ovim što je Slađana napisala. Poznajem ovog mladića ( inače problematičnog ponašanja). Nije fizički slab da bi dozvolio jednom prosečnom čoveku da ga siluje. Prema informacijama koje se čuju u gradu, on je tri dana bio fasciniran pojavom i prisustvom ovog glumca, pratio ga je na svakom koraku. To ukazuje na njegovu možda i seksualnu opredeljenost ( za koju priznajem do sada nisam čuo) ka osobama istog pola.