Ne pomaže ni Mačvan, Banvit na +16

Košarkaši Partizana pretrpeli su još jedan ubedljiv poraz. Ovoga puta je pred 4.500 gledalaca u Pioniru slavio Banvit sa 77:61, u 2. kolu Evrokupa.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

17:50

Default images

Povratnički debi u ekipi Partizana imao je Milan Mačvan koji je odigrao odlično (15 poena), ali nije mogao da spreči još jedan ubedljiv poraz.

Partizan je tako vezao peti poraz u svim takmičenjima, a u Evrokupu ima skor 0-2 i u veoma teškoj je situaciji.

Crno-beli su igrali dobro do 25. minuta, imali su sredinom treće deonice samo tri poena zaostatka (48:45), ali su u nastavku potpuno pali, pa je Banvit lako ostvario drugi trijumf u E grupi.

Mačvan je meč završio sa 15 poena (4-10) i 7 skokova i sa 24 indeksna poena bio je ubedljivo najbolji kod domaćina. Mihajlo Andrić ubacio je 13 uz tri trojke, a Edo Murić 12 poena uz 4 skoka. Na drugoj strani, Vladimir Dragičević imao je 20 poena i 5 skokova, Sami Meija dodao je 13, a Erl Rouland 11 poena.

Partizan u narednom kolu Evrokupa gostuje Hapoelu u Jerusalimu.

Tok meča:

Milan Mačvan je već u prvom minutu pokazao koliko će značiti crno-belima. U prvom napadu je iznudio dva faula i ubacio je sa penala prve poene.

Ipak, gosti su mnogo bolje počeli, pa su u 4. minutu imali +7 – 9:2. Mačvan je bio strelac prvih šest poena crno-belih, pa se ostatak ekipe nije upisao u prvih šest minuta.

Murić je bio igrač koji je prvi poentirao osim Mačvana. Vezao je četiri poena uz jedno zakucavanje, pa je trener gostiju Zoran Lukić zatražio tajm-aut – 13:10.
Starsport
Gagić je smanjio na 13:12, ali je turski tim uspeo da odgovori i zaustavi seriju Partizana. Do kraja prve deonice crno-beli su uspeli da zadrže priključak, pa je Banvit imao samo poen viška – 19:18.

Početkom druge deonice turski tim je uspevao da zadrži minimalnu prednost, ali je bilo vidljivo da crno-beli igraju mnogo bolje nego u prethodnim mečevima.

Nakon poena Gagća u 14. minutu Partizan je izjednačio (28:28), ali nije uspevao da preokrene i dođe do prednosti.

Ni Banvit nije blistao, ali je uspevao da održi od 2-5 poena prednosti. Teško su crno-beli dolazili do poena, gosti su skupili u reketu u drugoj deonici, Mačvan nije bio toliko efikasan, pa nije viđena previše kvalitetna košarka.

Mnogo faulova i slobodnih bacanja obeležili su drugi deo druge deonice, a Banvit je nakon 20 minuta imao devet poena viška – 48:39.

Drugo poluvreme počelo je odlično po Partizan. Poeni Murića iz reketa i Tepića sa distance spustili su prednost gostiju, a dobra odbrana podigla je i atmosferu u Pioniru.
Starsport
Loša stvar su bili treći faul Gagića i peti Milutinova koji je već u 23. minutu završio utakmicu. Banvit u nastavku nikako nije mogao do poena, a Tepić je u 25. minutu smanjio na 48:45.

Prgve poene u nastavku gosti su ubacili sa penala (50:45), ali su odmah potom poentirali iz kontre, pa je Vujošević zatražio minut odmora.

Posle trojke Simonsa gosti su prvi put stigli i do dvocigfrene prednosti (55:45 u 26. minutu), a Partizan je imao mnogo problema u napadu. Banvit je svoju seriju produžio na 12-0, pa je u 28. minutu imao i +15 (60:45).

Trojka Mihajla Andrića u poslednjoj sekundi treće deonice vratila je nadu crno-belima, ali početak poslednjeg perioda bio je veoma loš. Četiri vezana poena turske ekip i nekoliko loših napada Partizana u prva dva minuta poslednje deonice naterali su Vujoševića da zatraži tajm-aut (66:50).

Nije ni minut odmora pomogao Partizanu, pa je Banvit u 34. minutu stigao i do 20 poena prednosti (70:50).

Do kraja meča turski tim je lagano sačuvao vođstvo i ostvario je rutinsku pobedu u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

451 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: