OKS: Članstvo Kosova neprihvatljivo

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da blisko saradjuje sa državnim organima Republike Srbije.

Izvor: ÐN

Utorak, 21.10.2014.

20:27

Default images

OKS je izdao saopštenje nakon što je obavešten od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o zvanično podnetoj inicijativi jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije.

OKS navodi da su svi nadležni organi u Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima jednostrano proglašene Republike Kosovo da se putem različitih kanala učlani u MOK, koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.

"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive. Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, s obzirom na to da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija", ističe se u saopštenju OKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: