Hoće Borka za lidera DS

D. M.

21. 10. 2014. u 19:04

Ponovo buna među demokratama, deo nezadovoljnih članova inicira smenu predsednika Bojana Pajtića. Peticija sa tri uslova. Stefanović: Nema pučista

NA adresu lidera demokrata Bojana Pajtića u narednim danima stići će pismo odbora širom Srbije sa tri zahteva, a ukoliko se o njih ogluši, nije isključeno da se vrlo brzo nađe pred bunom nezadovoljnog dela DS, koji će pokrenuti inicijativu za njegovu smenu i nove stranačke izbore.

Kako saznaju „Novosti“, jača struja u DS bi na kormilu stranke htela potpredsednika Borislava Stefanovića, a takav zahtev iznet je i na skupu koje su demokrate za vikend održale u Jagodini. Prema našim informacijama, Dragan Maksimović, koji je bio kandidat za prvog čoveka novosadskih demokrata, ali je izgubio na izborima u subotu, otvoreno je u Jagodini zatražio da stranka podrži Stefanovića.

U peticiji koja ovih dana kruži po odborima širom Srbije, od Pajtića se traži da hitno iznese plan za rešavanje finansijskih problema, da prestane sa raspuštanjem „neposlušnih“ stranačkih filijala i smeni Radoslava Milojičića Kenu, predsedika opštine Smederevska Palanka, i Branimira Kuzmanovića, generalnog sekretara stranke, zbog „gafa“ sa protestom protiv centra za azilante.

Neki od Pajtićevih najbližih saradnika kažu nam da lider DS nije zabrinut, jer „pučisti“ trenutno mogu da računaju na samo desetak odbora po Srbiji, među kojima su Kraljevo, Bor, Batočina...

Stefanović za „Novosti“ poručuje da u DS nema nikakvih pučističkih aktivnosti, da su „sva okupljanja, pa i ono u Jagodini u skladu sa statutima stranke i da će se sva pitanja raspravljati na partijskim organima“.


OTPLATA DUGA ZA NEKOLIKO MESECI

NaJJAČI argument „bundžija“ za smenu Pajtića je loša finansijska situacija. DS je, prema podacima NBS, u blokadi već 137 dana, a trenutni iznos duga je 58,3 miliona dinara. Sekretar stranke Milan Popović kaže za „Novosti“ da ubrzano smanjuju dug i da bi u naredna dva-tri meseca trebalo u potpunosti da ga otplate i izađu iz blokade:

- Nismo pozvali funkcionere da založe svoju imovinu, već ćemo dug otplatiti iz redovnih prihoda, koji na mesečnom nivou iznose oko 15 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

nlo

21.10.2014. 19:15

Hahahahahahah, bas su zanimljivi, 58,3 miliona dinara, je ono sto je prikazano a od realne slike mislim da ni njima nije doro.

mackica

21.10.2014. 19:51

Ma neće taj da ustane iz fotelje, makar ga izneli iz stranke zajedno sa njom. Haos...

Nenad

22.10.2014. 00:25

Njima je najgore kad su sami sa sobom jer ne mogu ni 5 minuta zajedno. DS se raspala, ali mislio sam da niže ne mogu, kad ono... Ne mogu oni da se presaberu, ne mogu ni sami sa sobom. Najveći neprijatelj su upravo sami sebi. Mislim da su oni dostigli svoj maksimum, ovo sada je samo rat u prazno između nekada partijskih drugova.

Nenad

22.10.2014. 00:25

Oni se bore za vlast samo zbog para, zato sad skoro da i ne postoje. Ako ovako nastave, ugasiće se do sledećih izbora! Niko sa njima neće koaliciju, a opet ni sami sa sobom ne mogu. Kako kog da okreneš, oko čega kod da su se posvađali, nema od njih ništa. Kada nemaju vlast ne mogu da se dogovore ni da li je crno crno ili belo. Tužni su...

Зоне

22.10.2014. 00:49

У Србији странку може да води само београђанин...јадно али истинито...

Ljubisa

22.10.2014. 01:53

Tek sada ce biti zanimljivo u redovima ds-a kada krenu unutrasnji sukobi i svadje na relaciji Bojan Pajtic-Borko Stefanovic...

Nikola Lazovic

22.10.2014. 11:37

Tuzno je to kad covek sagleda ko nam je bio na vlasti tolike godine, nije ni cudo sto je sve dovedeno na rub propasti kad ne mogu da rese probleme ni unutar svog dvorista.

Nenad Josic

22.10.2014. 13:04

Za citavu deceniju vladanja demokrata naslusali smo se svega i svacega a sad jos treba da budemo svedoci i unutarstranackih razmirica koje traju vec odavno. Tuzno, kome je sve narod ukazivao poverenje a oni ne mogu ni svoje probleme da rese.

Bure

22.10.2014. 13:48

U najavi dobijamo još jednog budžetskog korisnika u vidu političke partije!

Sinisa Nikolic

22.10.2014. 19:06

Svako bi da bude predsednik(navodno odbori traze) treba da zbiju redove da ojacaju stranku za izbore da nesto urade a ne da se cepaju i dele

Ekolog

22.10.2014. 20:45

Pored toliko neslaganja i svakodnevnih prepucavanja, neverovatno je da DS idalje postoji. Sad su nam razjasnili zasto smo, s njima na vlasti, toliko propali.

Bojan Petric

22.10.2014. 21:01

Podele koje potresaju demokrate, sve vise dolaze do izrazaja a resenje tesko da je na pomolu, jer kvalitetnog kandidata za predsednika stranke nemaju.