• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlastimir Đorđević će služiti kaznu u Nemačkoj

Izvor SRNA

Bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimir Đorđević, kojeg je Haški tribunal osudio na 18 godina zatvora, kaznu će služiti u Nemačkoj, saopšteno je iz Haškog tribunala.

Odluku o transferu Đorđevića na služenje kazne u Nemačku doneo je predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Teodor Meron 30. aprila, a ova oduka dostavljena je tužiocu Tribunala Hasanu Džalou i timu odbrane generala Đorđevića.

Haški tribunal je 27. januara pravosnažno osudio penzionisanog generala MUP Srbije Vlastimira Đorđevića na 18 godina zatvora zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999. godine.

Žalbeno veće Tribunala time je umanjilo prvostepenu kaznu kojom je 23. februara 2011. general Đorđević, prvostepenom presudom, bio osuđen na 27 godina zatvora.  Uhapšen je u Budvi u junu 2007. godine.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

88

Strasno!Nemacki zatvori su puni siptara!Nek mu je Bog u pomoci!

Pera

@88 Vazno je da su sve ostale (siptare, ustase...) oslobodili, Srbi kao da su se "borili" sami sa sobom izgleda, jer su samo oni krivi. Ovo je sad vec sve toliko smesno, da nemam vise reci... Mislim, smesno, nije naravno smesno, pogotovo ne tim ljudima i njihovim porodicama, nego generalno... Pa zamislite samo sta bi bilo u svetu, da je onaj dron leteo u Tirani sa nekom virtuelnom velikom Srbijom na izmisljenoj zastavi?!... Pa u najmanju ruku bi nam vratili sankcije, a mozda bi nas opet i bombardovali... Ove svetske blage reakcije su presmesne, i komentari tipa "sad vise nego ikad pre treba da razgovaraju Srbi i Albanci"... Ali to je ono cuveno "para (pa makar i od droge, trgovine ljudima/organima..) vrti, gde burgija nece"...

special image