Raška: Otkriveni ilegalni migranti

Policija je pronašla 15 ilegalnih migranata, poreklom iz Sirije, na području Raške.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

14:47

Default images

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju ilegalnih migracija, policajci Raške, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu su, kako je saopšteno danas, tokom vikenda, u četiri slučaja, od kojih u jednom zajedno sa pripadnicima Žandarmerije, sprečili pokušaj ilegalnih migranata iz Sirije da se preko centralne Srbije prebace u zemllje Zapadne Evrope.

Kako je saopštila Policijska uprava u Kraljevu, policija je pronašla 15 ilegalnih migranata na području Raške, od kojih su se petorica kretala pešice, po četvorica autobusom i automobilom kojim je van administativnog prelaza upravljao naš državljanin i dvojica su pronađena na autobuskoj stanici.

Sirijci, od kojih je jedan maloletan, nisu imali ulazne pečate Republike Srbije ili nisu posedovali lična dokumenta.

Ilegalnim migrantima su u prekršajnom i upravnom postupku izrečene mere udaljenja sa teritorije Republike Srbije sa zabranom povratka u trajanju od šest meseci do jedne godine, a četvorici i novčane kazne.

Protiv državljanina Srbije podneta je prekršajna prijava iz Uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema AP KiM.

Od početka godine pripadnici Policijske uprave Kraljevo otkrili su 39 ilegalnih migranata, od kojih 35 državljana Sirije, tri Albanije i jedan Alžira.

Azil u Republici Srbiji je zatražilo devet ilegalnih migranata, dok je ostalima u zakonski sprovedenom postupku otkazan boravak na području Srbije i izrečena mera zabrane povratka u trajanju od godinu dana, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: