VUČIĆ: Do kraja godine sporazum sa MMF
Foto: Beta

Poseta nemačkih privrednika

VUČIĆ: Do kraja godine sporazum sa MMF

Politika -
Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju, kazao je Vučić i istakao da je veliki posao završen u Vašingtonu i da će predstavnici MMF vrlo brzo biti u Srbiji

BEOGRAD - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Srbija do kraja godine potpisati sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju", kazao je Vučić novinarima u zgradi Vlade Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok. On je istakao da je "veliki posao" završen u Vašingtonu i da će predstavnici MMF "vrlo brzo" biti u Srbiji.

Vučić je kazao da je sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok razgovarao šta država još mora da napravi u pogledu poslovnog ambijenta.

"Sada u Srbiji ima 370 nemačkih kompanija, 25.000 ljudi radi u kompanijama čiji su vlasnici Nemci, a mi bismo želeli da u narednih nekoliko godina taj broj udvostručimo ili utrostručimo", dodao je on. Kako je objasnio, predstavnici nemačkih privrednika su veoma zadovoljni reformama, posebno Zakonom o radu, ali da imaju primedbe na rad administracije i Zakon o planiranju i izgradnji koji bi trebalo da bude gotov u narednim nedeljama.

"Ono na čemu insistira Nemačka su mere fiskalne konsolidacije i stabilizacije deficita i mi to preduzimamo... Ono u čemu imamo suficit to su poljoprivredni proizvodi i mi i na tome radimo", naveo je Vučić.

Izvršni direktor Odbora nemačke privrede za istok Rajner Lindner kazao je da će taj odbor podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, te da će dva pua godišnje imati sastanke kako bi se pratilo odvijanje započetih projekata i razgovaralo o novima. "Želimo da gradimo puteve, železnicu, popravimo zdravstveni sistem, obrazovni sistem i popravimo stanje u državnoj upravi", naveo je Lindner.

Na sastanku je prisustvovalo 15 nemačkih kompanija i investitora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track