Tomo je video Putina

V. K.

20. 10. 2014. u 21:45

Tomislavu Manojloviću (62) iz Donje Čarađe ispunila se želja: Verujem u Boga i Putina i siguran sam da će se srpski narod uspraviti

POTEGAO je Tomislav Tomo Manojlović (62) iz sela Donje Čarađe u Goliji, na samoj granici Crne Gore i Hercegovine, sa dva prijatelja, preko Gacka za Beograd. Samo da bi prisustvao vojnoj paradi i uživo video predsednika Rusije Vladimira Putina. Zatvorio je u štalu dvadesetak koza i ovaca, četiri krave, telad i put pod noge!

- Ispunila mi se želja da budem blizu Putina, da ga vidim, kao i ono čime raspolaže Vojska Srbije - kaže Tomo, koji, čini se, još ne može da suzbije emocije i radost. - Verujem u Boga i Putina i siguran sam da će se srpski narod uspraviti. I nama u Crnoj Gori nema spasa bez Srbije i majke Rusije.

Nije Tomo uspeo da priđe Putinu, stisne mu ruku, zagrli ga.

- To bi bilo ravno onom trenutku kada sam kleknuo na Hristov grob - veli naš sagovornik i nada se će posetiti i Svetu Goru i Rusiju. - Samo zdravlje da me posluži i eto me!

Decenija i po je prošla otkako je Tomo ostao bez posla u nikšićkom "Monteksu", nakon čega se vratio na selo i na imanju zasnovao domaćinstvo gde živi isključivo od stočarstva.Pre tri godine branio je katun Latično i zagađivanje Golije, kada je vojska uništavala višak naoružanja. Uhapšen je sa rođacima i ostalim meštanima ovog kraja, jer je pokušao da spreči tu akciju. Usledila je novčana kazna koju nije želeo da plati, pa je "odradio" u zatvoru. Proveo je u Spužu šest dana.

- Nema te režimske sile pred kojom će Tomo ustuknuti - siguran je u sebe Manojlović. - Ja odoh do Putina, a oni koji su me gurnuli u ćeliju nisu smeli ni da privire velikom vođi. U životu valja slediti reči vladike Petra Drugog Petrovića Njegoša: "Sve su sile mrtve i ništavne za onoga koji pravo misli...".

OTKLjUČANO

ODLAZEĆI na odlsuženje zatvorske kazne u Spuž, Tomo Manojlović je ostavio otključanu kuću i štalu i posle šest dana sve je zatekao onako kako je ostavio. Zaobilazili su ih "vuci i hajduci".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

tomo

20.10.2014. 22:53

@ - Pravi Srbin! Iste karakteristike imamo,a i ja verujem u Bog i Putina! Samo brat nas spasiti moze i niko vise!

Zlatko

21.10.2014. 01:15

Koji profesor je kod nas u osnovnoj i srednjoj školi pričao o planini Goliji u Crnoj Gori?Ja prvi put čujem za ovaj vrh!Znam za Durmitor(Žabljak),Prokletije i za Pivsko jezero!O tome su pričali! Niko nije spominjao vrh Golija 1945m!Ovi naši profesori geografije su nas učili samo o Srbiji retko o CG i BiH!Naša država je ograničena na žalost!Ja znam za planinu Golija koja se nalazi 40 km od Ivanjice,od Sjenice 33 km i 32 km od Novog Pazara!Bio sam tamo i na Kušićima!

frigo

22.10.2014. 22:20

@Zlatko - Bogami ti neznas zlatko onda nista o Crnoj Gori kad neznas djeje krvava Duga i GOlia.

Pahomije

21.10.2014. 10:35

Jeza me podilazi od idolopoklonstva koje Srbi pokazuju prema coveku koji im ama bas nista nije pomogao.

Zoran1

23.10.2014. 02:32

Tomo "use i u shoji kljuse", svi su politicari pravljeni na isti kalup i svi oni samo gladaju svoju korist.