• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenačka šamanka glatko pošla kroz vatru EP

Slovenka Violeta Bulc, koju je novoizabrani predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker predložio za komesarku za transport, večeras je naišla na neočekivano topao prijem u Evropskom parlamentu.

Bulc je tokom trosatnog propitivanja u Komitetu za transport i turizam EP pokazala da je dobro upoznata sa problematikom iz svog resora, iako je imala samo četiri dana da se pripremi za nastup.

Premda se očekivalo da će je poslanici kritikovati zbog nedostatka političkog iskustva i sklonosti pseudonaučnim teorijama, oni su je dočekali i ispratili aplauzom i nisu joj postavljali pitanja u vezi sa ličnim uverenjima.

Na blogu koji je ranije pisala, čiji su sadržaj mediji preneli nakon što ju je Junker kandidovao, ona je pisala da ima diplomu šamana (vrača) koju je stekla na kursu u Škotskoj, da ume da hoda po vatri i da veruje da su ljude stvorili vanzemaljci.

Za razliku od prethodne kandidatkinje iz Slovenije Alenke Bratušek, koju je Parlament pre dve nedelje odbacio zbog slabe pripremljenosti, Bulc je impresionirala poslanike poznavanjem tehničkih detalja u vezi sa evropskim projektima vezanim za kopneni, vazdušni, rečni i pomorski transport.

Ona je obećala da će iskoristiti svoje iskustvo inženjerke i preduzetnice da pomogne da EU dobije konkurentan, efikasan i ekološki sistem transporta, kao i da će povećati bezbednost na putevima.

"Kad ljudi dobre volje sednu za isti sto, svi problemi mogu da se reše", poručila je ona.

Bulc se u završnoj reči u šali osvrnula na svoja nekonvencionalna uverenja, uporedivši nastup u Parlamentu sa hodom po vatri.

"Kao što vidite, ni ovaj put se nisam opekla", rekla je poslanicima, nakon čega su je oni ispratili aplauzom.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dorcolac

SMEKERKA

dorcolac

SMEKERKA

special image